Teken Turbo | Een turbo snel kinder spel

Op menig Sinterklaaslijstje staat een familie-, bord- of kinderspel. Teken Turbo is dan zeker een schot in de roos. Dit spel kun je met de hele familie spelen en het is een turbo snel kinderspel. Dat het niet gemakkelijk is, dat beamen we gelijk na een middagje Turbo tekenen.

Tekenturbo-love4kidz-7

Teken Turbo is een razendsnel teken spel waar voor je je zenuwen in bedwang moet zien te houden. Door de magische turbo pen word je uitgedaagd om zo snel mogelijk de teken opdracht moet zien uit te beelden op het bijgeleverde papiertje. Dat dit makkelijker is dan het lijkt, blijkt als we bij ronde 1 nog geen tekening geraden hebben. Dat dit de lol niet mag drukken, blijkt als we bij rondje 10 nog niet uitgespeeld zijn. Verbeten hoofdjes, tong uit de mond, buigen zich over de opdrachtenkaartjes.

Tekenturbo-love4kidz-6

Doel van het spel
Bij Teken Turbo is het de bedoeling om zo snel mogelijk de opdracht die op je kaartje staat uit te tekenen op het papiertje. Dit moet je doen binnen de tijd die de timer op de Turbo pen aangeeft. De punt van de pen verdwijnt namelijk per seconde verder in de pen. Totdat je simpelweg niet meer kan tekenen, dan weet je dat je tijd om is en je tekening geraden moet zijn.

Naast de tekenpen krijg je een stapel kaartjes met daarop een vijftal teken opdrachten. Door met een dobbelsteen (met kleuren) te gooien bepaal je welke tekening je moet maken. Het vraagteken op de dobbelsteen geeft je de mogelijkheid om zelf te kiezen welke opdracht je uitvoert.

Bij elke opdracht druk je de timer op de pen in en begin je gelijk te tekenen om zo veel mogelijk tijd te hebben.

Tekenturbo-love4kidz-5 Tekenturbo-love4kidz-3

De test
De eerste ronde is het even wennen aan de snelheid waarmee de pen verdwijnt. 15 seconden lijkt lang, maar is echt razendsnel. Zeker als je vragen als ‘uitglijden over een bananenschil’ moet uitbeelden. De kunst is dat je razendsnel buiten the box leert denken. Niet netjes een hele tekening maken, maar in ferme lijnen een ruwe schets maken.

Zoonlief en dochter vinden het een geweldige uitdaging om het zo te tekenen dat iedereen kan zien wat het is, maar ja die punt die steeds verdwijnt … … Teken Turbo zorgt voor een heerlijk spel element en een lekker competitie aan tafel. Als uiteindelijk de tekeningen worden geraden stijgt er een gejuich op uit de woonkamer.

Tekenturbo-love4kidz-2 Tekenturbo-love4kidz-1

Teken Turbo is een hit

Teken Turbo | vanaf 8 jaar | spelduur: 20 minuten | 2 tot 4 spelers | €17,99 | Goliath Games

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: