Tentoonstelling | Living Dinosaurs

Een reizende internationale tentoonstelling met dinosaurussen dat moet toch wel een geweldige ervaring zijn. Met twee jongens die niets liever doen dan spelen met deze gevaarlijke prehistorische dieren togen we naar de expositie Living Dinosaurs  – nog tot 15 juni te bezoeken – in het voormalig Postkantoor van Rotterdam.

Wil jij graag 19 levensgrote dinosauriërs ontmoeten? Op ware grote, zoals ze 235 miljoen jaren geleden rondliepen? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de expositie Living Dinosaurs in het voormalig Postkantoor van Rotterdam. Hier kun je deze pre historische monsters tot en met 15 juni bekijken en bewonderen. Samen met een gids hebben we de expositie bewonderd en kwamen we vol bewondering weer terug in het heden.

living dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uitliving dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uit

Naast de gevaarlijke T-rex met kind, een brullende Triceratops en de enorme reus Mamenchisaurus kun je ook heel veel kleine dino’s ontmoeten op de grond en in de lucht. Hou dus je oren en ogen goed open als je Post Rotterdam binnen wandelt, want overal valt iets te beleven. Door een ingenieus robotsysteem in hun romp bewegen de meeste dino’s en maken ze natuurgetrouwe geluiden.

living dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uitliving dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uit

 

Na de wandeling langs de super grote reuzen uit de prehistorie glip je natuurlijk ook nog even naar binnen in de Evolution Room. Dit deel van de tentoonstelling toont de ontwikkeling van de dinosauriers in relatie tot de ontwikkeling van andere dieren op het land, water en in de lucht. Hier kun je echte fosielen bekijken, maar ook aanraken. Heb jij wel eens een dino ei aangeraakt? Tijdens onze rondleiding mochten we naast het dino-ei ook een dino tand, een stukje meteoriet en zelfs dino poep vasthouden.

living dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uitliving dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uit

Na het bezichtigen van de tentoonstelling kun je in de workshop ruimte ook nog creatief aan de slag gaan. Zo kun je leren steenschilderen met je eigen gemaakte krijtverf, deelnemen aan fossiel frottage (een kunsttechniek waardoor de mooiste fossielen verschijnen) of een pijl en boog leren maken, die je natuurlijk ook even wilt testen op het piepschuim! Wedden dat je in de roos schiet?

living dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uitliving dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uitliving dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uit

En onder het genot van een heerlijk drankje en taartje met het brullen van de dinosaurussen op de achtergrond geniet je nog even lekker na van deze bijzondere wandeling door de prehistorie.

living dinosaurs, tentoonstelling, expo, er op uit

Expositie Living Dinosaurs t/m 15 juni te zien in het Monumentale Post Rotterdam gebouw | Coolsingel 42 – 3011 AD Rotterdam | open: di t/m zo 10-18.30 uur – maandag gesloten (uitgezonderd feest- en vakantiedagen)

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: