Test | Regenlaarsjes, welke kies jij?

Hoewel ik er niet van hou, is het wel iets om rekening mee te houden: regen. Vandaar ook dat ik ze in alle soorten en maten heb: regenlaarsjes! Maar welk merk is nu eigenlijk het beste en waar moet je op letten bij de aanschaf? Wij nemen drie merken regenlaarzen onder de loep: Hunter, Naturino en Bergstein.

Dat alle drie de merken hun eigen voors en tegens hebben, daar ontkomen we niet aan. Het is qua uiterlijk echt een kwestie van smaak. Hou je van een opvallend uiterlijk, dan kies je waarschijnlijk voor de opvallende glow in the darks van Hunter. Wil je lichtgewicht rubberen laarzen, dan val je vast voor Bergstein en als je kiest voor gezonde en degelijke laarzen, dan is Naturino zeker weten favoriet. Toch hebben alle rubberlaarsjes – naast hun look – ook een eigen feel. Anna, Lucas en Simon mochten ze testten en kwamen tot de volgende conclusie.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Anna kiest voor de opvallende laarzen van Hunter met hun ‘Glow in the Dark’ coating. Natuurlijk moet even getest worden of dit werkt. En jawel hoor, na een goede tien minuten onder de lamp heb je wel zeker 3 minuten plezier van lichtgevende voeten – in het pikke donker, dat wel. Haar laarzen, worden wel gelijk afgedaan als ‘meisjes laarzen’ door de stoere boys. Dit komt door het kleine hakje onder de laars. Hoewel dit unisex is, wil Lucas er niet mee gezien worden. De zijkanten met het gespje kan overigens wel hun goedkeuring verdragen. “Dat maakt ze wel ‘anders’ dan de andere laarzen”. Ook het feit dat de laarzen hoger zijn dan hun tegenstanders doet de mannen vermoeden dat meiden gewoon hoge laarzen nodig hebben. “Niet handig met rennen hoor, dat kun je op deze van Bergstein veel beter”, Aldus Lucas. De  bekende reflecterende strip op voor- en achterzijde is wel een pré. Volgens Anna zitten ze heerlijk. “Ze zijn zacht van binnen en ik krijg er geen zweetvoeten in. Hunter laarzen zijn dan ook ‘handmade’ van natuurlijk rubber.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunterregenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Lucas heeft voor deze test een paar knalrode Bergstein laarzen. Ook deze regenlaarzen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Maar zijn veel zachter en flexibeler dan de Hunter laars. Hierdoor krijg je ook in deze laarzen geen zweetvoeten. Ideaal voor een regenachtige dag op stap. De Bergstein laarzen hebben als voordeel dat ze en platte zool hebben. Hierdoor zijn ideaal onder om in te ravotten en te spelen op vrijwel alle ondergronden. Wel wordt de zool snel glad waardoor je moet uitkijken voor uitglijden. Doordat de laars korter is dan de Hunter laars zijn ze makkelijker aan en uit te trekken, maar verliezen ze het wanneer de plas toch te diep blijkt te zijn. Wel zijn deze regenlaarsjes de lichtste van alle drie. Hierdoor zijn ze ook zeer geschikt voor de beginnende loper. Want je voelt de laars niet als ‘gewicht’ aan je voet hangen.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunterregenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

In tegenstelling tot haar concurrenten heeft de Naturino regenlaars van Simon een handig extraatje op haar laarzen zitten. Namelijk een‘uittrek-handigheidje’ op de hak van de laars. Plaats de teen van je voet op het kleine blokje en je trekt – zonder je handen vies te maken of hulp van buitenaf – gemakkelijk zelf je laarzen uit. De laars is niet zoals de Bergstein een lichtgewicht. Wel heeft Naturino ook gekozen voor een platte zool. Iets waar alleen het Britse Hunter van is afgeweken. Maar ook zij kiezen net als hun Britse concurrent voor een reflecterende strip op de achterzijde van de laars.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunterregenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Naast dat Naturino als enige een gezond voetbed probeert na te streven (ongekend in regenlaarzen land), hebben ze ook een uithaalbare inlegzool. Door het plaatsen van deze inlegzool, kun je na gebruik deze eenvoudig verwijderen en wassen of laten drogen. Daarnaast zorgt de zool ervoor dat de afdruk van het kindervoetje zich in het zooltje drukt waardoor je Naturino’s bekende ‘Sand effect’ bereikt. De zool vormt zich naar het voetje van je kind zoals zand rond je voet vormt als je op het strand loopt. Simon is helemaal trots op zijn rode stappers. Hij heeft genoeg grip door de ribbel zool om lekker rond te rennen en de laars is niet te hoog om oncomfortabel te zijn.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Conclusie van de regenlaarzen test:
Hoewel alle regenlaarsjes van natuurlijk rubber zijn gemaakt, is Bergstein het laarsje met de meest natuurlijke feel. Het rubber is zacht en soepel. Nadeel is de gladde zool waardoor je minder grip hebt op bijvoorbeeld nat gras.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Wil je voor een opvallend hippe laars, dan ga je voor de über coole Hunter laars. Met haar opvallende zool en details is ze ook als ‘fashionable boot’ prima te dragen. De Glow in the Dark variant is zeker leuk met Halloween of een nachtelijke boswandeling. Wel een nadeel is dat deze laars vrij hoog is, waardoor je moeilijker gaat spelen en ook de zool met hak is niet op alle oppervlaktes even handig.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Zoek je een heerlijke speellaars die van alle gemakken voorzien is? Dan kiezen wij unaniem voor de Naturino laars. De zool heeft voldoende grip, de binnenzool is gemakkelijk te reinigen, maar biedt je ook een extra hulpje bij het op maat kopen van de laars. Daarnaast vinden we het ‘zelf-doen-uittrek-blokje’ een geweldige uitvinding. Schone handen en zelf je laarzen uittrekken. Super! Nadeel van de Naturino is dat ze in vergelijking met de Bergstein laars vrij zwaar zijn aan je voet.

regenlaars, kinderlaars, naturino, bergstein, hunter

Regenlaarzen | Hunter – 24 t/m 38 – £39,- | Bergstein – 21 t/m 34 €24,85 | Naturino 22 t/m 35 – €34,95 | verkrijgbaar bij o.a. Piccolino

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Test | Regenlaarsjes, welke kies jij?"

  1. Het regent, het regent | regenlaarzen van Nokian Hai | Love4kidz says:

    […] in Nederland. Het maakt niet uit waar je naar toe gaat en voor hoe lang, regenlaarzen zijn een noodzakelijk item in de koffer of weekendtas. Dit jaar lijkt het nog veel natter dan de […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: