Stokke Steps meegroeistoel | de 3-in-1

 Al eerder schreven we over de 3-in-1 kinderstoel van Stokke: de Steps. Qua design helemaal geweldig, maar hoe vinden de kids de stoel zelf? Wij hebben een aantal weken de Stokke Steps uitvoerig mogen testen en zijn niet alleen fan van het design ook van de mogelijkheden.

Stokke introduceert deze maand haar nieuwste ontwerp kinderstoel: de Stokke Steps. Deze stoel heeft als extraatje op de Tripp Trapp kinderstoel dat het vanaf de eerste geboortedag te gebruiken is en daarna een leven lang meegaat als designstoel. Ideaal voor alle fases van het groter worden. Met een huis vol kids, is het dan ook geen overbodige luxe zo’n meegroeistoel. De Stokke Steps is uitvoerig en kritisch getest door Simon (2), Anna (9) en Lucas (6). Oh, en Poppejans mocht bij gebrek aan een echte baby de wipstoel testen.

stokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoel

De Steps is een meegroeistoel met een strak design dat je eenvoudig in je interieur zet. Geen schreeuwende kleuren of ongebruikelijke details. Gewoon een design kinderstoel die je gemakkelijk aan tafel schuift ook met wipstoel er op bevestigd. Dit is namelijk de eerste fase waarin je de Steps kunt gebruiken: vanaf dag 1. Wij hebben hierbij gebruik gemaakt van een babypop aangezien er geen babytje voor handen was die de honneurs kon waarnemen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal vast in haar wipper, liet Poppejans zich kinderlijk eenvoudig plaatsen op het basiselement: de kinderstoel. Om de veiligheid te checken maak je gebruik van het welbekende ‘Stokke systeem’ waarbij aan de zijkanten van de wipstoel de rondjes groen moeten zijn (i.p.v. rood). Eenmaal deze kleur dan weet je dat de stoel goed bevestigd is en kun je je kindje bij de tafel zetten om samen te genieten van een maaltijd. Hierdoor krijgt het kind – hoe klein ook – gelijk het gevoel dat het bij het gezin hoort.

stokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoelstokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoel

Eenmaal een stapje groter en in staat om zelf te zitten? Dan verhuist de Bouncer naar de berging en haal je de Babyset tevoorschijn. Hiermee kun je kleine kindjes – die zonder hulp kunnen zitten – plaatsen. De stoel leuning is in twee standen te verstellen en de driepunts-gordel zorgt ervoor dat je kleintje veilig kan zitten. Maak je gebruik van het dienblad (Baby Tray)? Dan klik je ook deze met een eenvoudige handeling op (en af) de kinderstoel. Nu kun je zonder moeilijkheden je kleintje eten geven of zelf leren eten. Simon is helemaal blij met zijn zitmogelijkheid en gebruikt de Baby Tray vooral om te spelen. We hebben er  autowegtape opgeplakt en zo kan hij een lange tijd met zijn autootjes spelen zonder te mopperen. Door de opstaande randen voorkom je dat vloeistoffen, maar ook speelgoed van het blad afvallen. Ideaal.

stokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoelstokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoel

Aan tafel is het blad in ons geval niet nodig, dan zit Simon gezellig samen met broer en zus aan tafel en eet hij mee. Door dat de stoel van voren een recht-plat stuk heeft, kun je hem eenvoudig tegen de tafel plaatsen, waardoor er geen ruimte over is. Hierdoor voorkom je dat vingers bekneld komen te zitten, handig!

stokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoelstokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoel

Maar omdat we niet alleen een peuter, maar ook twee grotere kids in huis hebben, is ook de laatste mogelijkheid: de stoel aan ons testteam onderworpen. Want tijdens het maken van huiswerk of het knutselen aan tafel is het ook voor hen een ideale stoel om op te zitten. Eerst haal je de Baby Set los van het basiselement door middel van twee klemmen die je omhoog haalt. Nu kun je gemakkelijk het zitelement verwijderen. Je houdt een geweldige design stoel over. Die volgens Lucas en Anna ook nog eens lekker zit. Doordat je het voetenplankje kunt verstellen, is het mogelijk om deze aan de juiste zithouding en lengte aan te passen.

stokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoelstokke, steps, tripp trapp, meegroei, kinderstoel, wipstoel

Ik kan mij heel goed voorstellen dat de Stokke Steps tot in lengte van dagen een plekje in een gezin krijgt. Hij is niet alleen mooi, strak en rustig qua design, hij is ook nog eens multifunctioneel en uitermate handig in gebruik. Steps up voor Stokke.

Stokke Steps | zitelement – 5-in-een-concept | Stokke Steps Chair €182,- | Baby Set €89,- | Baby Set Tray €45,- | Baby Set Cushion €39,- | Stokke Steps Bouncer €169,- | verkrijgbaar bij o.a. Babypark

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Stokke Steps meegroeistoel | de 3-in-1"

  1. Love4kidz | Stokke Home | een veilig nestje van klein naar groot - Love4kidz says:

    […] de Stokke Home collectie is een meegroei serie. Ideaal, zo hoef je niet bij elke groeispurt nieuwe meubeltjes aan te schaffen. Zelf hebben […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: