Musical | AFAS Sprookjesconcert betovert

Dit Pinksterweekend (18 t/m 20 mei) is het weer tijd voor het AFAS Sprookjesconcert. Vorig jaar mochten we er al bij zijn. Twee kids uit het Love4Kidz testteam – Lucas (5) en Keanu (4) – bezochten dit evenement in het kader van ‘Kunst & Cultuur’  in de Evenementenhal te Gorinchem. Een waar theaterfeest met liedjes uit de sprookjesmusicals van Van Hoorne theaterproducties: Klein Duimpje, de Gelaarsde Kat, Assepoester en Doornroosje. 

Om theater toegankelijk te maken voor peuters en kleuters maakt Van Hoorne van elke theatervoorstelling een belevenis. Niet alleen een feest op het podium, maar ook van te voren en achteraf krijg je als kind de gelegenheid om je te wentelen in de sfeer van de producties. Meet & Greets zijn hier een goed voorbeeld van: wie wil nu niet een handtekening van de hoofdrolspelers van de voorstelling of met ze op de foto. Ook tijdens het AFAS Sprookjesconcert tovert Van Hoorne een heel evenement uit de hoge hoed met haar hoofdrolspelers: Sita, Maud, Geert Hoes en Ron Link.

Afas SprookjesconcertAfas Sprookjesconcert

Omringd door diverse sprookjesfiguren was het Sprookjesconcert voor Lucas en Keanu een groot feest. Bij binnenkomst in de evenementenhal komen ze meteen ogen te kort. De hal is gevuld met grappige figuren om mee op de foto te gaan, stands met snoep, lekkernijen & merchandise, springkussens, een draaimolen en zelfs het station van Thomas Trein. En een hapje eten doe je op het grote plein vol tafeltjes en stoeltjes. Een heerlijke belevenis om de zenuwen voorafgaand aan de voorstelling even weg te spelen of de adrenaline achteraf lekker weg te springen. Met als hoogtepunt natuurlijk een ritje in de trein langs Thomas, Percy en Gordon.

Showtime
Eenmaal op de tribune aangekomen, kijken Lucas en Keanu gespannen om zich heen. Wanneer gaat het beginnen? Welke sprookjes zullen voorbij komen? Waar mogen we zitten? Zodra de lichten uitgaan en de muziek begint, zijn de twee jongetjes compleet in trance en genieten ze van het verhaal en de aanstekelijke liedjes. Met de monden open kijken ze naar de koning die op zoek is naar 4 prinsen voor zijn 4 dochters. Een zoektocht die intens wordt meebeleefd door de kleine mannen. Na elk liedje klappen ze enthousiast en staan veel kindjes in de zaal enthousiast de dansjes na te doen.

Afas SprookjesconcertAfas Sprookjesconcert

Tijdens de voorstelling mompelen beide jongens – met hun ogen op het toneel gericht – soms een vraag of stelling: ‘mooie prinsessen’, ‘Gekke koning’ of ‘Jeetje wat een enge put’. Van begin tot eind leven ze hevig mee en zitten ze diep in het verhaal. Nadat ook prinses nummer 4 haar prins heeft gevonden komt van Keanu meteen de vraag: “Nu heeft ook de laatste prinses een prins gevonden, is het nu afgelopen?” Een prachtig compliment aan de productie dat niet alleen de inhoud, maar ook de lengte van het stuk precies goed is. De heren hebben het na afloop druk met wie nu eigenlijk de mooiste prinses van het concert was en wie de mooiste jurk droeg. Deze heel belangrijke vragen stel je natuurlijk wel tijdens het stoer springen op een groot speelkasteel springkussen.

Afas SprookjesconcertAfas Sprookjesconcert

De Meet&Greet na afloop van de show is met de acteurs van het concert waaronder Sita, Maud en Ron Link. De acteurs nemen alle tijd om met de kindjes op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Lucas en Keanu vinden dit nog een beetje eng, maar vermaken zich prima op het Sprookjesplein. Onder het genot van een grote lolly en een gekleurde ballon stappen ze voldaan in de auto, waar ze dag nog eens helemaal herbeleven.

Afas SprookjesconcertAfas Sprookjesconcert

Op 18 t/m 20 mei opent de Sprookjeskoning de poorten van zijn kasteel. De evenementenhal Gorichem zal in het teken staan van het AFAS Sprookjesconcert. Voor meer informatie kijk op VanHoorne  

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: