Musical | Buurman & Buurman – Beginnen Voor Zichzelf

Je hebt er vast al eens over gehoord; Buurman & Buurman. Het populaire televisie programma waarin twee buurmannen door hun ‘domheid’ in de meest gekke situaties terechtkomen. Hip onder zowel kleuters als hun ouders. Bij de premiere van Buurman & Buurman de Musical is het Love4Kidz Testteam dan ook vol enthousiasme aanwezig.

Met twee kleuters van 5 (Lucas en Bente) op de achterbank rijden we naar het theater. Achterin de auto horen we de twee gespannen kids tegen elkaar kletsen: “Hallo buurman”, “Dag buurman” en “A JE TO!” en een hoop gelach. Dat gaat wat worden! Ze hebben er enorme zin in.

Buurman en Buurman Love4kidz

Eenmaal in het theater komt de spanning tot een hoogtepunt. Een strak decor met een houten schutting, een tuinhuisje, een bankje en een boom is alles wat we zien. Dan komen Buurman en Buurman het toneel op en wordt het plotseling stil in de zaal. Alle kinderen zitten aandachtig te kijken en omdat Buurman & Buurman in de eerste 5 minuten geen woord zeggen, zit iedereen gespannen te kijken wat ze nou toch gaan doen … …

Dan zakken ze opeens door het bankje waar ze zo heerlijk samen op zitten. De kinderen in de zaal beginnen onbedaarlijk hard te lachen. Deze lachsessie wordt alleen maar harder omdat Buurman & Buurman besluiten om zelf een nieuwe bank te gaan maken. Net als in de tv-serie gaat dit natuurlijk helemaal mis. De zaag gaat kapot en van samenwerken is geen sprake.

Deze diashow vereist JavaScript.

Omdat tegen die tijd ook alle appels op zijn en ze geen nieuwe appels meer hebben besluiten ze dat het tijd is om eens wat anders te eten. Na wat denkwerk zijn ze eruit. Ze gaan APPELMOES maken! Eens iets anders dan die appels. Samen bouwen ze een ingewikkelde appelmoes-machine en na wat tegenvallers krijgen ze het apparaat aan de praat.

Als ook appels op zijn en de laatste appelmoes in de magen van de 2 buurmannen is verdwenen, moeten ze weer wat nieuws bedenken. Ze besluiten er een kapotte plank in stoppen. Misschien komt die er wel weer heel uit. En zo gezegd zo gedaan, de plank gaat erin en tot hun verbazing komt er een hele plank uit! Dat is mooi! Nu gaat het dak eraf en de volledige schutting gaat deel voor deel de machine in. Een heel assortiment meubelen is het resultaat. De winkel kan open voor de verkoop.

Uiteindelijk gaan ook Buurman & Buurman de machine in, dit gaat natuurlijk helemaal mis. Tijdens dit stukje kropen Lucas en Bente even achter hun handjes weg. Een heel spannend stukje, maar gelukkig komt alles weer goed.

Aan het eind van de voorstelling waren Lucas en Bente nog net zo enthousiast als aan het begin. Deze voorstelling was “super gaaf!” Hier willen ze echt wel ‘vaker’ naar toe. Vol grapjes verlieten ze de zaal. “Pap, wat cool he dat we de echte Buurman & Buurman hebben gezien, ze waren alleen niet van klei volgens mij”, zei Lucas waarna hij zich stortte op het ‘appels gooien’, ‘touwtjespringen’ en ‘kleurplaten kleuren’ in de foyer. De hele terugreis hoorden we vanaf de achterbank twee enthousiaste stemmen roepen: “Hallo buurman”, “Dag buurman” en “A JE TO!”! 

Buurman & Buurman – Beginnen voor zichzelf | Musical | acteurs Dennis Stroucken en Martin Hofstra | t/m 2 juni 2013 in Nederlandse theaters | Kijk voor meer informatie en de speeldata op www.buurmandemusical.nl

written by

Vader van 3 schitterende kinderen, marketing

One Response to "Musical | Buurman & Buurman – Beginnen Voor Zichzelf"

  1. Love4kidz | Theater of TV? televisie als drempelverlager voor theater - Love4kidz says:

    […] van mijn kinderen. Klaas Vaak, Nijntje, Woezel & Pip, Brandweerman Sam, Dora, Thomas de Trein, Buurman & Buurman, Kikker & Vriendjes, De Efteling Sprookjesboom, de Disney prinsessen en Pippi Langkous we […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: