Testteam test de Theater App

Appracadabra heeft een super leukeApp ‘Theater’. Met deze App kunnen kidsopiPhone of iPad hun eigen toneelstuk maken en zelf de hoofdrol spelen. Het Love4Kidz testteam is natuurlijk heel nieuwsgierig hoe deze App werkt en of ze hem leuk vinden.


Anna (8) en Lucas (7) krijgen de kans om kennis te maken met de Theater App van Appracadabra. Heel nieuwsgierig openen ze de iPad. Toch wel spannend om je eigen toneelstuk te maken en zelf de hoofdrol te gaan spelen.

De App opent en het is voor de kinderen gelijk duidelijk wat ze moeten doen. Driftig kiezen ze een achtergrond voor hun eigen sprookje dat een kruising tussen Roodkapje en Ariel lijkt te worden. Samen kiezen is nog best moeilijk. De eerste setting is een donker woud waar een boze wolf ronddwaalt. Grote lol breekt uit als blijkt dat je met je vinger de wolf rare bewegingen kan laten maken en zelfs rond kan laten draaien in de lucht. Al seen soort lappenpop is het arme dier overgeleverd aan een paar driftige kindervingertjes die hem van de ene naar de andere kant slepen.

Dan doet roodkapje haar intrede. Binnen een paar minuten hebben de kinderen door dat je het hoofd van Roodkapje (en alle andere figuren) kan veranderen in je eigen hoofd. Het is even een klusje om het bewegelijke kinderhoofd netjes in het daarvoor bestemde vakje te krijgen, maar met hulp van een volwassene zijn beide koppies in no time vereeuwigd. Anna gaat als zeemeermin door het leven en Lucas als sterke man. De papa mag zijn hoofd lenen voor de wolf.

De fantasie wordt met dit extraatje enorm geprikkeld en hele verhalen beginnen in de hoofdjes van het testteam te leven.  “Oké, we hebben nu een achtergrond en 2 hoofdpersonen. Nu moeten we ook nog opvulling kiezen voor in de achtergrond”, zegt Anna gedecideerd terwijl ze driftig tussen de ‘extra’s’ zoekt.  Opeens springen er vissen omhoog vanuit het gras. Weer liggen ze in een deuk om hun eigen verzinsels. “Dat kan helemaal niet”, roept Lucas om daar aan toe te voegen “Maar het is wel heel erg leuk, whoopieeee” en zijn sterke man draait nog een rondje door de lucht, de benen door het luchtledige zwaaiend.

Vergeet niet na het toneelspel op de handjes onderin beeld te drukken. Je krijgt dan voor je voorstelling nog een hard applaus. Hierna begin je gewoon lekker opnieuw aan een volgend toneelstuk.

Voordeel van de Theater App is dat de keuzes niet eindeloos zijn. Je hebt drie mogelijkheden om je podium mee te vullen: AchtergrondAccessoires en Hoofdrolspelers. Binnen deze keuzes heb je 3 tot 5 verschillende mogelijkheden. Zo kun je voor de achtergrond kiezen uit: zee, bos en een toneel. Voor de hoofdrolspelers is de keuze beperkt tot Sterke man, Roodkapje, Prins, Prinses, Wolf en Zeemeermin. Juist door de keuzes klein te houden is deTheater App een geweldige aanvulling voor je iPad of iPhone. Kinderfantasie is zo kinderlijk eenvoudig dat ‘less inderdaad More is’. Tijdens de test blijkt al snel dat elk kindje zijn of haar eigen favoriete hoofdrolspeler kiest om daarna eindeloos te variëren.

Nieuwsgierig geworden naar de Theater App van Appracadabra? Hij is verkrijgbaar in de App Store voor €3,59. Gebruik de zoekterm Theater Appracadabra om de App snel te vinden.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: