Reuzenrad The View is weer in Rotterdam

55 meter hoog met een panoramaview van 360° torent hij hoog boven alle gebouwen uit: The View. Oftewel het Reuzenrad in Rotterdam. Nog tot 9 april is hij dagelijks te bezoeken. Eenmaal bovenin krijg je een prachtig uitzicht over de gehele stad Rotterdam. Een geweldige ervaring, dus gaan wij in de rij voor deze belevenis.

Zodra we de parkeergarage van bij de HEMA op de Koopgoot uitstappen, zien we hem al staan: The View. Het 55 meter hoge reuzenrad dat voor de Markthal een ware eyecatcher is. Helemaal bovenin heb je een prachtig 360° graden uitzicht over heel Rotterdam. Die mogelijkheid laten we ons niet ontzeggen en enthousiast huppelen zoon 1 en zoon 2 richting de Binnenrotte.

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

Eenmaal aangekomen, lijkt het reuzenrad nog groter dan gedacht. Hij torent hoog boven de Markthal uit en draait rustig rond. Even is er twijfel, durven we dit? We besluiten in de rij te gaan staan voor een kaartje. De prijs valt ons allemaal mee. €4,- voor kinderen tot 14 jaar en €6,- voor volwassen. Kinderen tot 2 jaar betalen niets. Met de kaartjes in ons hand geklemd gaan we in een van de drie rijen staan die naar de cabines leiden.

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

Al vrij snel zijn we aan de beurt en kiezen we een mooi plekje. We zitten met z’n drietjes in onze eigen cabine. De jongens zitten enthousiast heen en weer te wippen op hun plekje. Tot dat het reuzenrad in beweging komt. Gespannen kijken ze naar buiten. De kleinste kruipt op mama haar schoot. Het waait behoorlijk, maar we merken er relatief weinig van. We wiebelen een beetje heen en weer, maar veel minder dan gedacht. Zelfs ik met mijn enorme hoogtevrees zit ontspannen om me heen te kijken. Zoonlief maakt ondertussen foto’s van wat hij allemaal ziet. Wat zijn de mensen op de grond klein en wat kun je ver kijken! In totaal maken we 4 rondjes voordat het rad tot stilstand komt en we mogen uitstappen. “Nog een keer”, roepen beide jongens in koor.

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

reuzenrad the view rotterdam love4kidz markthal

The View

The View is een mobiele reuzenrad dat heel Europa doorreist om bezoekers een geweldige ervaring te geven. Het reuzenrad bestaat uit 42 cabines voor maximaal 6 personen en een speciale gondel voor invaliden. Het reuzenrad wordt opgebouwd zonder toepassing van een hijskraan waardoor er weinig opbouwruimte nodig is.

Technische specificaties

Hoogte | 55 meter
Breedte | 21 meter
Diepte | 20 meter
Verlichting | 200.000 LED lampjes
Cabines | 42
Personen | 6 per cabine | 800 mensen per uur
Gebouwd | 2015
Vervoer | 9 vrachtwagens

The View | Binnenrotte 1 | 3011 HB Rotterdam | ma t/m wo – 10-21 uur, do 10-22 uur, vr t/m zo 10-23 uur | prijzen: €6,- volwassen, €4,- t/m 14 jaar, t/m 2 jaar gratis |open t/m 9 april 2017

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Reuzenrad The View is weer in Rotterdam"

  1. Claudia Diependaal says:

    Manlief gaat 9 april de marathon in Rotterdam lopen. We gaan al op zaterdag. Leuk idee. Bedankt voor de tip…..

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: