Theater | Brandweerman Sam Live

Hoewel mijn jongste al een tijdje graag Elsa wil zijn, zoals je in een vorige blog kon lezen, is hij al een tijdje helemaal fan van Brandweerman Sam … ehh, ik bedoel van Jenny de brandweervrouw. Blijer dan een kaartje naar het theater kunnen we hem dan ook niet maken. Kleine man gaat BrandweerSam Man (nee geen tikfout, zo heet meneer hier thuis) live zien.

Helemaal verkleed als stoere brandweerman is de verwachting hoog gespannen. Brandweerman Sam in levende lijve het is voor zoonlief bijna niet te bevatten. “Is er echt vuur?”, “Is de brandweerwagen er echt?”, “Gaan ze echt spuiten met water?” en de belangrijkste vraag van alle “Is Jenny er ook?”. Op alle vragen kan ik alleen maar antwoorden “We zullen zien, lieverd”.

BrandweermanSam-theater-love4kidz-1

Huppelend tussen mama en oma komen aan bij het Luxor Theater in Rotterdam. Hier gaat het gebeuren. Een klein mannetje stapt enthousiast – met een buikje vol zenuwen en de zitverhoger onder z’n armpjes geklemd – de loge binnen. BehendigĀ klimt hij op een stoel en wipt heen en weer. Vol verhalen over ZIJN BrandweerSam Man (corrigeren heeft geen zin) kletst hij oma de oren van haar hoofd. Tot de zaallichten doven en eenĀ stem vanuit het niets laat weten dat we afreizen naar het dorp waar Brandweerman Sam zijn avonturen beleeft. Op dat moment kruipt zoonlief bij oma op schoot, de spanning is net te groot.

BrandweermanSam-theater-love4kidz-4 BrandweermanSam-theater-love4kidz-2

Zodra het doek open gaat en we op het toneel het dorp van Sam zien hoor je door de zaal een siddering gaan. Zal hij er zijn? Zal Sam komen? Het is bijna een teleurstelling als eerst Norbert het podium op komt. Hij en zijn vriendinnetje willen graag helpen bij het opbouwen van het dorpsfeest, maar eigenlijk wil Norbert vooral achter ‘de Grote Verrassing’ komen. Hiervoor zet hij het hele dorp op stelten en is (gelukkig) hulp al snel nodig. Hulp in de vorm van de hoofdcommandant. Kleine man op schoot bij oma roept enthousiast om Sam. Het zal toch niet gebeuren dat Sam er niet bij is? Gelukkig, daar komt de brandweerauto en springen Sam en Elvis uit de wagen. De zaal klapt en joelt. Nu gaat het allemaal goed komen hoor je tientallen kleine fans denken.

BrandweermanSam-theater-love4kidz-3BrandweermanSam-theater-love4kidz-5

Helaas brengt Norbert nog meer onrust als hij besluit tot het bespioneren van de brandweermannen om achter de Grote Verrassing te komen. Het is duidelijk: Norbert is een vasthoudend kereltje. Helaas, mondt deze eigenwijsheid vooral uit in het verprutsen van alle activiteiten. Gelukkig is daar dan steeds weer Brandweerman Sam, die samen met zijn collega’s Norbert uit de penarie redt. Uiteindelijk komt – natuurlijk zoals we ook in de televisieserie gewend zijn – alles weer helemaal goed.

BrandweermanSam-theater-love4kidz-6BrandweermanSam-theater-love4kidz-8

De liedjes die ze zingen tijdens de show zijn enthousiast, positief, vrolijk en nodigen uit tot meezingen. Dat doen we dan ook met veel plezier. Kleine man springt, klapt en zingt dat het een lieve lust is. Als uiteindelijk de tonen van het laatste liedje wegsterven in het theater en we aanstalten maken om op te staan, klinkt er een stemmetje naast me: “Mam, komt nu Jenny?”
BrandweermanSam-theater-love4kidz-9
Brandweerman Sam Live | kijk voor speeldata op Van Hoorne Entertainment

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: