Musical | Pluk van de Petteflet

Heb je zin om samen met je kids te genieten van een super vrolijke, grappige en muzikale theatervoorstelling? Dan raad ik je aan om  kaartjes te bestellen voor de musical Pluk van de Petteflet. Een voorstelling vol grapjes, vriendschappen en vrolijke liedjes nog tot januari 2015 in de Nederlandse theaters. Ons testteam Simon (2), Bente (6) en Lucas (7) hebben GENOTEN in hoofdletters.

Wat een spanning, over de rode loper mogen ze: ons testteam bestaand uit Simon, Bente en Lucas. Samen gaan ze naar de theatervoorstelling van Pluk van de Petteflet in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Binnen wacht ze een grote verrassing in de vorm van limonade, snoep en ballonnen. Wat een  mensen! Ze zijn er alle drie even stil van.

pluk van de petteflet, musical, theater

In de zaal is de stemming uitbundig. Nu gaat het gebeuren. Vanaf rij drie hebben ze allemaal een perfect uitzicht op wat komen gaat: de musical van Pluk. Bente is super fan en vertelt honderduit over het boek van Annie M.G. Schmidt en wie we zeker gaan tegenkomen op het toneel. “Oh ik weet het zeker dat mevrouw Helderder er ook bij zit”, glundert ze. Simon zit ondertussen stil te duimen op schoot ‘wat is dat toneel groot!’.

pluk van de petteflet, musical, theaterpluk van de petteflet, musical, theater

Als het doek omhoog gaat begint het verhaal heel anders dan je zou verwachten. Niks geen Pluk (gespeeld door Julius de Vriend), maar een paar schilders en bouwvakkers staan op het toneel. Dat is raar. Je ziet Lucas en Bente denken: “Huh, maar waar is Pluk nu?” Al snel blijkt waar Pluk is gebleven. “Gelukkig het gaat goedkomen”, verzucht Bente “Even maakte ik me zorgen hoor”. De kinderen zitten ademloos te kijken naar het verhaal van hoe Pluk in de Petteflet komt wonen en hoe hij daar Aagje (gespeeld door Eva Kolsteren) ontmoet. Ik ben vooral onder de indruk van de creativiteit van de toneelopbouw. Hoe knap hebben ze het hele verhaal van Annie M.G. Schmidt uitgebeeld met een paar simpele attributen. Het blijft me verbazen dat Dolly de Duif, ZaZa de kakkerlak en zelfs Langhors en Lispeltuut tot leven komen: hulde voor de acteurs!

pluk van de petteflet, musical, theater

Naast Pluk, Aagje en de dieren komen ook Parkmeester, Flip, de Dokter, de Burgemeester, de Heen- en Weerwolf, De Majoor, Meneer Pen, Vader Stamper, de Adjudant, Veerman, Duizeltje, de Kluizelaar, mevrouw Helderder en met behulp van de zaal zelfs een heel gezin Stampertjes tot leven! Wat een belevenis.

Musical Pluk van de Petteflet | tot en met juni 2014 en september 2014 t/m januari 2015 in de Nederlandse theaters | cast: Julius de Vriend, Justin Swagerman, Lasse de Mol als Pluk – Eva Kolsteren, Munaycha Draaibas en Noa Zwan als Aagje – Cystine Carreon als Fiep, Zaza de kakkerlak, Duizeltje en Parkmeester  – Diederick Ensink als Flip, Portier, de Heen- en Weerwolf, Dokter, Burgemeester en Werkman – Femke Bouma als Annie, Dollie de Duif, Mevrouw Helderder, De Majoor, Langhors en Lispeltuut – Stijn Westenend als Dick, Meneer Pen, Vader Stamper, de Adjudant, Veerman, de Kluizenaar | Tekst & regie: Jasper Verheugd | Liedjes en muziek: Peter van de Witte | informatie en verkoop: Nationale Theaterkassa

pluk van de petteflet, musical, theater

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: