Thermal Overall Grade | Wat is TOG?

Warmteregulering bij baby’s blijft een spannend iets. Hebben ze het niet te warm of te koud?  Daarom kan het geen kwaad om je – al is het maar vluchtig – in lezen in de TOG of te wel de Thermal Overall Grade. Daarmee voorkom je een hoop stress.

Dankzij Lodger ben ik nu op de hoogte van wat de TOG richtlijn precies is. Hoewel ik er nog nooit van had gehoord en het dus altijd op gevoel heb gedaan (zoals je hier kan lezen), is het wel handig om de richtlijnen te kennen. Zo sta je op een koude of warme dag nooit meer met de handen in het haar en de stress in je maag of je kindje het te warm of te koud heeft. Het scheelt in ieder geval heel veel wandelingetjes naar de wieg om via het nekje de temperatuur van je kindje te testen.

Oké, TOG dus. TOG is een richtlijn die de mate aangeeft waarin een babydeken, slaapzak, inbakerdoek of kleding warmte vasthoudt. Elk product heeft zijn eigen TOG waarde, waardoor je heel snel kan bepalen hoe warm je het kindje aan moet kleden om de juiste warmte te creëren. De TOG is ontwikkeld om oververhitting bij baby’s te voorkomen.

TOG-oververhitting-lodger-love4kidz

Maar wat is de TOG richtlijn dan en hoe bepaal je de TOG waarde? Er van uitgaande dat een babykamer tussen de 16 en 20 graden is, kun je de volgende richtlijn aanhouden: bij een gemiddelde kamertemperatuur van 16-20 graden moet ere en TOG waarde worden aangehouden van 2.5 tot 3.0 TOG. Via het onderstaande schema kun je nu in een handomdraai zien of je kindje te warm of koud is aangekleed.

lodger-tog-waarde-love4kidz-oververhitting

Note: de richtlijnen gelden alleen voor baby’s die zichzelf warm kunnen houden. Elk kindje reageert anders op temperatuur. Opletten is dus altijd vereist.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: