Timothy Archibald fotografeert de wereld van autistische zoon

We zijn gegrepen door de foto’s van Timothy Archibald. Deze vader fotografeert zijn zoon Elijah. Elijah heeft autisme en om meer contact met hem te krijgen, besloot Timothy in de wereld van Elijah te duiken. “Door deze foto’s ben ik mijn zoon beter gaan begrijpen”. In Project Echolilia geven vader en zoon een kijkje in hun wereld.

Timothy Archibald, Elijah, project echolilia

Elijah heeft door zijn autisme de behoefte aan herhaling, hij is gek van mechanische objecten en op sociaal gebied gesloten. Vaak worden deze eigenschappen en rituelen als vervelend ervaren. Vader Timothy besloot – om meer begrip te krijgen voor zijn zoon – deze rituelen en eigenschappen te vangen in fotografie. Door de foto’s bleken zoon en vader nader tot elkaar te komen, want langzaamaan ging Elijah zich meer en meer bemoeien met het fotoproces: hij ging zich bemoeien met locaties en poses.

Timothy Archibald, Elijah, project echolilia

Het project kreeg de naam Echolilia en werd een persoonlijk portret van een zoon ‘gevangen’ in zijn eigen wereld. Het project hielp Timothy echter om de ‘andere’ kijk op de wereld van zijn zoon te accepteren. De eigenschappen die hem eerst verschrikkelijk irriteerden leken in foto’s gevangen opeens een wonderlijke openbaring voor hem te zijn. De foto’s zijn niet alleen beelden, ze vertegenwoordigen ook een taal tussen vader en zoon, zonder woorden.

Timothy Archibald, Elijah, project echolilia

Project Echolilia | Timothy & Elijah Archibald  | fotoboek Echolilia | $125,-

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: