Triumph onder vuur met Frozen advertentie

Heb je de nieuwe advertentie van lingeriemerk Triumph al gezien? Deze reclame ligt onder vuur omdat hij te veel op de Disney film Frozen geïnspireerd lijkt. Kijk en oordeel zelf.

De animatie toont een vrouw die zingend en dansend op zoek is naar de ‘ware’. Dat dit geen prins is, maar de perfecte bh wordt aan het eind van de reclame duidelijk. Eerlijk is eerlijk, het meisje toont wel heel veel overeenkomsten met Disney prinses Elsa, Assepoester, Doornroosje en Rapunzel.

Triumph-reclame-frozen-disney-love4kidz

Met deze animatiefilm wil Triumph een jongere doelgroep aanspreken. Daar moet ik ze gelijk in geven. Hoewel ik ook de overeenkomst met de Disney animatie-stijl herken, denk ik ook dat het voor jongere meisjes wellicht drempel verlagend en dus aan kan spreken. Er is geen seksueel tintje in de reclame te vinden. Geen prins die goedkeurend knikt bijvoorbeeld.
Triumph-reclame-frozen-disney-love4kidz

Toch de reclame voor veel ophef gezorgd omdat kinderanimatie en ‘op zoek naar de perfect zittende beha’ niet samen kunnen.

Bron: Telegraaf.nl

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Triumph onder vuur met Frozen advertentie"

 1. Marieska says:

  Ik ben het met je eens hoor Denise. Het is volgens mij niet aanstootgevend, maar juist mooi gemaakt. Kan het wel waarderen als ze er veel tijd in steken.

 2. Denise Joanne says:

  Hahaha, ik kan het wel waarderen! 🙂 Maarja ik ben dan ook een Disney fanatic!
  Ze zijn er wel lekker uniek mee en mensen onthouden het!
  De link die ze leggen met #FindTheOne vind ik ook wel grappig, aangezien de typische Disney Princess ook altijd op zoek is naar ‘The One’ en daarover zingt.
  Ik vind het leuk bedacht!
  Denise Joanne onlangs geplaatst…Running a half-marathon in Disneyland ParisMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: