TruKid | natuurlijke verzorgingsproducten voor kids

Niet alleen wil je voor jezelf een gezonde huid. De huid van je kindje verdient wellicht nog wel veel meer aandacht. Webshop De Knappe Kikker deelt duidelijk onze mening. Zij hebben een shop gevuld met natuurlijke verzorgingsproducten voor kids. Wij mochten de badproducten van TruKid testen.

Om het huidje van je kindje gezond en zacht te houden, smeren we vanaf het allereerste begin de baby lichaampjes in met zachte crème, lotions, oliën en gels. Natuurlijk is de geur hierbij niet geheel onbelangrijk. Wie kent niet de ‘baby-geur’ van Zwitsal? Maar zijn al deze smeerseltjes wel zo gezond voor het tere huidje en ons milieu?

De Knappe Kikker heeft in haar assortiment alleen maar natuurlijke verzorgingsproducten voor je kindje en baby, waaronder TruKid. De producten van TruKid zijn eco-vriendelijk, glutenvrij, milieu afbreekbaar en BPA, phthalate en paraben vrij.  Een gezonder begin is bijna niet mogelijk. Wij testen dit natuurlijk graag uit. Met twee kindjes met een eczeem huid is een gezond badproduct altijd welkom. We gaan de Bubbly Body Wash, Super Bubble Bath en Silly Shampoo van TruKid  uitvoerig testen op zachtheid, prikken, geur en heel belangrijk voor alle kindjes: schuimen.

de-knappe-kikker-verzorgingsproducten-baby-kind-trukid

Als eerste gaan we lekker onder de douche met de Bubbly Body Wash. Deze is helemaal biologisch en daardoor veilig voor kind en milieu. Daarnaast worden ons heel veel bubbels beloofd. En dit blijkt helemaal naar waarheid. Met een klein beetje body wash krijgen we al lekker veel schuim, waardoor je je heerlijk kunt insmeren. Ideaal is dat alle badproducten van TruKid een handige doseerpomp hebben, zodat je nooit te veel gebruikt. De body wash is geheel kleurloos en ruikt heel fris naar citrusvruchten en sinaasappel. Beide jongens wassen zich er helemaal mee en vinden de schuim geweldig. Wat vooral opvalt, is dat na het afspoelen er geen irritatie plekjes op de huidjes verschijnen. En ook na het afdrogen lijken de huidjes zacht en zonder rode plekken.

de-knappe-kikker-verzorgingsproducten-baby-kind-trukid

Een paar dagen houden we het wassen met de Bubbly Body Wash vol en geen enkele keer zien we huidirritatie. Dit beloofd een succes te worden. Op naar het testen van de Silly Shampoo. Deze heeft een nog sterkere citrusgeur. Niet onaardig, maar niet het zachte rozige wat ik gewend ben. Voor twee stoere jongens eigenlijk wel een verademing. Het wassen van de haartjes is hier in huis altijd een heel gedoe. Prikkende ogen, bang voor water in het gezicht. Ik word er nooit echt blij van. Met de Silly Shampoo neem je het water helaas niet weg, maar het prikt gelukkig niet in de ogen. Ook dit product van TruKid schuimt heerlijk en de haartjes zijn na het uitspoelen heerlijk zacht.

de-knappe-kikker-verzorgingsproducten-baby-kind-trukid

Als laatste is het Super Bubble Bath aan de beurt. Deze gel geurt iets zoeter en zorgt in bad al snel voor heel veel schuim. Dat wordt reuze pret! Voordeel van de Bubble Bath ten opzichte van andere oliën is dat deze gel niet glad wordt op het kinderhuidje. Je kan ze dus zonder gevaar voor wegglippen gemakkelijk uit bad tillen. Niet geheel onbelangrijk.

de-knappe-kikker-verzorgingsproducten-baby-kind-trukid

Eigenlijk is onze conclusie van de serie badproducten van TruKid heel eenvoudig: het zijn heerlijke verzorgingsproducten met een lekkere geur die naast goed zijn voor het huidje ook nog eens heel goed om ons milieu denken. Dit maakt dat ze een mooi plekje in onze badkamer krijgen.

de-knappe-kikker-verzorgingsproducten-baby-kind-trukid

TruKid | kinder verzorgingsproducten | €8,95 | de Knappe Kikker

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: