Twinning | Draagt je kind eenzelfde outfit als jij?

Twinning is hot. Vele celebs doen aan twinning. Of te wel: hetzelfde dragen als hun kindje. Door matching outfits te dragen laten ze zien: wij horen bij elkaar. Hoewel leuk, is twinning niet altijd haalbaar. Hoe kleed jij je kindje aan en draag je weleens dezelfde matching outfit?

Als je kind nog klein is, dan ben je als ouder natuurlijk degene die bepaalt wat je kind draagt. Het is zo leuk om gezellige outfits voor je kleintje uit te kiezen. Naarmate je kind ouder wordt, wil hij of zij natuurlijk ook inspraak in welke kleding het die dag wordt. Misschien bij meisjes wat meer dan bij jongens, maar tegenwoordig is dat onderscheid klein. In de meeste gevallen is het handig om je kind wel een stem te geven in zijn of haar outfit maar niet geheel de vrije hand te geven. Kleding moet natuurlijk wel praktisch zijn, want een prinsessenjurk in de winter is nogal frisjes.

Leren keuzes maken

Een opvoedtip is dan ook om de kleding voor je kind alvast enigszins te selecteren, maar dan mag je kind zelf kiezen of het de blauwe of de rode trui aan wil. Leren om keuzes te maken is belangrijk, zodat je kind kan kiezen welk kledingstuk ze het fijnste vinden. Bovendien hebben kinderen, net als jijzelf, vast voorkeuren voor bepaalde kledingstukken of materialen. Een wollen truitje kan natuurlijk kriebelen aan de hals. Het gevecht om de jas aan te krijgen is ook niet altijd de moeite waard. Zeg bijvoorbeeld dat jij wel je jas aantrekt en neemt vervolgens gewoon de kinderjas mee. Als je kind het koud krijgt, komt het vanzelf vragen om jas en handschoenen.

Twinning outfits voor moeder en dochter

Op dit moment zijn twinning outfits helemaal hip! Natuurlijk is dat ook leuk voor tweelingen, of voor 2 zusjes of broertjes. Maar tegenwoordig zie je vaak dat moeder en dochter gelijke outfits dragen. Dat heet ook wel: mommy and mini-me. Online vind je daar prachtige statement outfits voor. Ook Haute Couture merken als  Dior en Burberry hebben volgens website Kortingbox schitterende kleding voor kinderen. Deze collecties zijn vaak afgestemd op soortgelijke ontwerpen voor dames, dus dan kun je op haute niveau twinnen met je dochter. Het kan natuurlijk ook een stuk voordeliger, er zijn webshops gespecialiseerd op matching outfits voor moeder en kind.

twinning matching outfits jow junior

Simon: blouse – H&M | Trui – WE Kids | Broek – zelf gemaakt | schoenen – RedRag Marieska: Blouse – Vero Moda | Crop Top – Supertrash | Rok – Wow Junior

Sterren als Kourtney Kardashian en Zoë Saldana delen op instagram geregeld plaatjes van schattige matching outfits voor moeder en dochter. Vader en zoon kan natuurlijk ook, maar de meeste mannen doen daar niet zoveel moeite voor. Het hoeft ook niet exact hetzelfde te zijn. Met 2 gestreepte T-shirtjes en 2 paar Converse sneakers en een spijkerbroek ben je eigenlijk ook al matching gekleed.
Ook voor jezelf en je dochter kan je iets soortgelijks bij elkaar zoeken: allebei een witte broek, een roze T-shirt en een wit vestje en klaar ben je. Ook leuk voor op instagram.

Het is goed om je kind te laten kiezen als het gaat om kleding. Waarschijnlijk wil je dochter of zoon echt niet elke dag precies hetzelfde aan als mama of papa. Dat is ook prima, want daarmee ontwikkelt je kind een eigen persoonlijkheid. Leren om te kiezen is heel belangrijk in het leven.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: