Uittip | Appels plukken

Met de herfst komt de verandering van de natuur. De ideale tijd om een boswandeling te maken om eikels, kastanjes, bladeren en paddenstoelen te zoeken. De herfst biedt echter nog iets moois: het is tijd om appels en peren te plukken. Wij gingen gewapend met mand en rubberlaarzen een middagje plukken op de Olmenhorst.

Een makkelijk, leuk en leerzaam uitje is samen appels plukken in een boomgaard. Tijdens de herfstvakantie heb je zo een leuke middag samen met je gezin; lekker bezig zijn. Trek je rubberlaarzen aan – zeker als het nat is geweest – want je loopt heerlijk door blubber en drassig gras. Appels en peren groeien nu eenmaal aan bomen en die staan met hun voeten in de aarde.

Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-14 Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-13 Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-7

Voor ons appel pluk uitje kozen we voor de Olmenhorst in Lisserbroek. Hier kun je tijdens de ‘Appelpluk’ dagelijks tussen 10 en 5 je eigen appels en peren plukken. Neem je eigen mand mee zodat je je oogst gemakkelijk mee kan nemen. Aan het einde van je pluk-dag reken je je appels en peren af en mag je ze  mee naar huis nemen.

Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-12 Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-11Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-10

Op de Olmenhorst worden appels biologisch en ecologische wijze geteeld. Dit betekent dat ze geen kunstmest, chemische middelen en gentechnologie gebruiken. Het onkruid wordt gemaaid en geschoffeld en ongedierte wordt bestreden met natuurlijke vijanden zoals koolmezen en zweefvliegen.

Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-9Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-8

De boomgaarden op De Olmenhorst zijn beplant met speciaal ontwikkelde appelrassen (Topaz, Santana etc)  die een grote natuurlijke weerstand hebben tegen schimmelziekten. Hierdoor hoeven ze niet bestreden te worden met bestrijdingsmiddel zoals zwavel. Verder kun je vind je naast de Santana en Topaz ook de Elstar appel en Beurré Alexandre Lucas en Comice de Doyenne peren

Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-6 Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-1

Hoe werkt de zelfpluk | Op het landgoed volg je de pijlen naar de plukkraam | Daar krijg je een tasje en uitleg hoe en waar te plukken | Ben je klaar met plukken dan kun je bij de kraam contant de geplukte appels/peren afrekenen | Je betaalt € 1,95 per kilo biologische appels/peren.

Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-5 Olmenhorst-appelsplukken-love4kidz-4

Naast appels en peren plukken heeft De Olmenhorst ook heel veel andere (kinder)activiteiten. Zo is er een speeltuin, kun je pony rijden en op het springkussen. Daarnaast kun je in het restaurant genieten van diverse hapjes en drankjes met als kers op de taart: zelf gebakken appeltaart!

Landgoed Olmenhorst | Appel en Peren Pluk t/m 1 november | Lisserweg 481 – 2165 AS Lisserbroek | openingstijden: zaterdag en zondag 10 – 17 uur 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Uittip | Appels plukken"

  1. Diana says:

    Dat ziet er gezellig uit. Eens kijken hoever dat bij ons vandaan is. Wij hebben in de buurt http://www.aardbeienland.nl/ dat is ook zo iets leuks voor de kids.
    Diana onlangs geplaatst…Griep, hoe was het ook alweer?My Profile

  2. Annelies says:

    Ziet er Super leuk uit. Veel gezonder onbespoten fruit.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: