Uittip | Paddenstoelen zoeken

Herfst! Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik met dit seizoen moet. De regen, de kou, de donkere avonden. Ik vind het behoorlijk wennen. Toch heeft de herfst ook zijn prachtige momenten: het zwakke zonnetje, het verkleuren van de blaadjes, het binnen gezellig maken en natuurlijk met stip op 1: de paddenstoelen!

Paddenstoelen. Ik vind het een prachtig fenomeen. Ze doen mijn fantasie op hol slaan. Ik zie in gedachten de kabouters al rondlopen en de elfjes heerlijk fladderen. Zeker als er dan ook nog een heerlijk najaarszonnetje schijnt en het bos onder de gevallen blaadjes ligt, is het genieten geblazen.

IVN-speuren-naar-paddenstoelen-foto-Mark-Schuurman-Hollandse-Hoogte

Met de herfstvakantie op komst is het het ideale uitje op onze vakantieagenda: paddenstoelen zoeken in het bos. Ieder gezinslid heeft zijn eigen favoriet en doet z’n best de mooiste exemplaren te spotten. Om het zoeken extra leuk te maken, maken we gebruik van de Paddenstoelen zoekkaart. Zo kun je gemakkelijk ontdekken welke paddenstoelen je in een bepaald bos tegen kan komen. Dit maakt het zoeken iets gemakkelijker, zeker met kinderen.

IVN-speuren-naar-paddenstoelen-Foto-BuitenBeeld-Hollandse-Hoogte

Ook een paddenstoelen fan in huis? Neem dan eens een kijkje op de activiteitenagenda van het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Zij organiseren door het hele land paddenstoelen-activeiten. Vanaf 17 oktober tot en met 11 november zijn er door heel Nederland leuke Paddenstoelen uitjes om met kinderen te ondernemen. Zo kun je paddenstoelen expert worden, een paddenstoelen zoektocht ondernemen of kunst maken met paddenstoelen.

paddenstoelen-ivn-speuren

Paddenstoelen expert
Tijdens de landelijke activiteiten kun je je aanmelden om een echte paddenstoelen expert te worden. Hier leer je weetjes, feitjes en leuke doe-tips over paddenstoelen. Aan het eind weet je alles over paddenstoelen en ben je een echte paddestoelen expert. Ook online kun je aan de slag om een expert te worden.

Kijk voor meer informatie op het IVN

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: