Vakantie in een attractiepark | daar kikker je van op

Zo aan het begin van de zomervakantie is het een luxe: even een weekendje weg. Met 3 kinderen betekent het vooral: pret, lol en heel veel zingen. Zeker in hun ogen is het het ultieme weekendje weg: 3 dagen in een attractiepark. Duinrell here we come.

Van te voren duimde ik vooral voor een zonnig weekend. Immers vorig jaar logeerden we in een boomhut en een luxe safaritent van Eurocamp en heb ik aan den lijve ondervonden dat regen dan geen pre is. Het enthousiasme op de achterbank was echter niet te temmen. Al waren de hagelstenen zo groot als duiveneieren naar beneden gekomen, dan nog hadden ze gezongen: “En we gaan nog niet naar huis”. Probeer dan maar eens niet enthousiast te zijn. We waren – met zoveel gezang – dan ook een bezienswaardigheid op zich.

eurocamp-love4kidz-11

Langzaam aan nam hun enthousiasme bezit van mij en eenmaal op het park waren mijn zorgen – of het een leuk weekend ging worden -verdwenen als sneeuw voor de zon. Die doorbrak en niet meer wegging.

Door een uiterst vriendelijke  – Engels sprekende – meneer werden we naar de stacaravan ‘Vista’ gebracht en kregen we onze pasjes ter identificatie voor attractiepark Duinrell en het Tikibad. Hier moeten echter wel pasfoto’s opgeplakt worden.
Tip: Die kun je op de camping voor €4,- laten maken, maar handiger is om ze mee te nemen van huis. In ons geval scheelt dat €20,-. Een schoolfoto volstaat.

Eurocamp-love4kidz-23

Toen de sleutel in de deur omgedraaid werd, begint onze vakantie echt. Met als belangrijkste punt: het verdelen van de slaapkamers. De jongens kiezen unaniem voor het stapelbed – met de kleinste onderin – en onze tienerdochter gaat voor privacy in een 2 persoonsslaapkamer. Zelf krijgen we het 2 persoons-bed toebedeeld. Lekker aan de andere kant van de caravan zodat we geen last hebben van nachtlijk gegiechel en geklets.

Eurocamp-love4kidz-30
Eurocamp-love4kidz-38
Eerlijk is eerlijk: ruim zijn de slaapkamers niet. Manlief hoor ik dan ook een aantal keer verzuchtten: “ben ik nu zo dik geworden of is alles hier zo klein?” En hij heeft gelijk: in de slaapkamer heb je niet veel meer ruimte dan het matras waarop je slaapt. Echter, geeft dit wel een ultiem ‘we zijn op vakantie gevoel’. Alles is aanwezig, maar op een klein oppervlak. En eerlijk? Hoeveel ruimte heb je nu eigenlijk nodig als je toch de meeste tijd buiten bent? De stacaravan is bovenal knus, klein en gezellig.
Eurocamp-Love4kidz-37Eurocamp-love4kidz-26 Eurocamp-love4kidz-22

Op de veranda staat een tuinset met parasol. Ideaal om lekker van de zon te genieten en buiten te relaxen. Ook twee lounge stoelen zijn bij de stacaravan aanwezig. Laat de zon maar komen! De kinderen hebben rond de caravan veel ruimte om te spelen. De voetbal komt dan ook snel tevoorschijn om pas met het avondeten weer opgeborgen te worden. Het Eurocamp Duinrell park is niet alleen rustig, maar ook erg groen. Hierdoor krijg je onmiddellijk het gevoel van de buitenwereld afgesloten te zijn. Ideaal voor een weekendje relaxen. Ook het feit dat auto’s rond bepaalde tijden niet het park op mogen is ideaal als je spelende kinderen hebt. Zo kunnen ze met een gerust hart rondrennen en fietsen. Iets dat ze dan ook naar hartelust doen. Eigenlijk heb je er geen omkijken naar.

eurocamp-love4kidz-7 Eurocamp-love4kidz-32

De volgende ochtend verkennen we de camping. Er zijn naast de stacaravans ook tenten en staplaatsen voor caravans en campers. La Place biedt ’s ochtends een ontbijt en een brunch en de campingwinkel is van alle gemakken voorzien. Het ‘winkelcentrumpje’ is klein, maar qua etenswaren kun je er voldoende krijgen en voor souvenirs, loop je even naar Duinrell waar genoeg winkeltjes te vinden zijn.

Eurocamp-love4kidz-27Eurocamp-love4kidz-29

Op naar Duinrell. Via een toegangsweg op de camping, loop je eenvoudig het park binnen zonder te hoeven wachten bij de entree. Als campinggast hoef je dus niet in een rij te staan voor een kaartje. Super ideaal als je met kleine kinderen op vakantie gaat die nog een slaapje moeten doen. Je kan eenvoudig je dag in Duinrell opsplitsen door ’s ochtends te gaan en dan ’s middags nog een keer. Waar je je in de tussentijd op de camping vermaakt of een stadje in de omgeving bezoekt of naar het strand gaat.

Eurocamp-love4kidz-36
Eurocamp-love4kidz-19
 eurocamp-love4kidz-13

Omdat Duinrell zelf een overzichtelijk en redelijk compact attractiepark is, heb je niet het idee dat je je moet haasten om alles te zien. De kinderen kunnen met gemak drie keer in de zweefmolen, de achtbaan of de trein. Ondertussen genieten wij van een kopje koffie in het zonnetje. Dit is niet meer alleen een weekendje weg, dit is een mini vakantie.

eurocamp-love4kidz-2 Eurocamp-love4kidz-21

’s Avonds vermaken we ons in het Tikibad. Een belevenis op zich met al die glijbanen. Gelukkig hebben de oudste twee kinderen hun zwemdiploma’s zodat ze zonder bandjes overal in mogen.  Ook de kleinste heeft het reuze naar z’n zin in het peuterbadje. Na afloop is hij er van overtuigd de engste glijbaan te hebben ‘gehad’.

eurocamp-love4kidz-4 eurocamp-love4kidz-3

Extra pluspunt aan een Eurocamp vakantie is dat je bij de receptie van de camping spelletjes kan uitkiezen om mee te nemen naar je stacaravan. We waren onze spelletjes vergeten, dus een super uitkomst. Ook die avond vielen er drie kindjes met roze wangen van de inspanning in slaap.

eurocamp-love4kidz-9

Natuurlijk hadden we op onze laatste dag ook nog naar Gouda, Leiden of Den Haag kunnen gaan. Echter bij de vraag: ‘Wat gaan we doen vandaag’, kwam er uit drie paar monden unaniem: naar Duinrell … … And so we did!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Vakantie in een attractiepark | daar kikker je van op"

  1. Op zoek naar een vakantie? 11 redenen waarom kamperen leuk is | Love4kidz says:

    […] te spelen, verhalen te vertellen en samen dingen te ondernemen. Of je nu in een tent, caravan of stacaravan […]

  2. Super Sunday Giveaway | €200,- voucher Eurocamp | Love4kidz says:

    […] verbleven via Eurocamp naast een avontuurlijke boomhut – hoog boven de grond – en een stacaravan op een Nederlands attractiepark, ook een week in een Safaritent XL van alle luxe voorzien. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: