Veilig in de zon met UV – zwemkleding

Dat de zon niet meer alleen ‘fijn’, ‘lekker’ en ‘gezond’ is, weten we al een tijdje. Het nieuws staat dan ook bol van ‘smeren’, ‘factors’ en ‘uv-bescherming’. Naast insmeren met een hoge factor, is het voor kinderen daarnaast heel verstandig ze in UV beschermende zwemkleding te kleden. Zo blijft de kinderhuid verstoken van schadelijk zonlicht.

Je hebt tegenwoordig heel veel soorten en maten in UV zwemkleding. Toch vind ik het lastig om het geschikte merk of design te vinden in het wirwar van aanbieders. Welke is nu het beste en waar moet ik op letten? Na een zoektocht op het wereldwijde web stuit ik op het merk 4BB2. Dit Franse badkledingmerk ontwerpt UV kleding voor kinderen vanaf 9 maanden tot 12 jaar. Met een factor 50+ geven ze mij de zekerheid dat ik echt niet meer onder de badkleding hoef te smeren (zoals ik nu nog wel doe). Daarnaast is 50+ ook de factor die ik voor zonnebrandcreme gebruik.

4bb2-uvfashions-love4kidz

Eerlijk is eerlijk, naast de beschermende factor en de hoge kwaliteit van het kledingmerk zijn ook prijs en design een factor in de aankoopbeweging. De prijs is voor mijn portemonnee belangrijk, maar mijn kinderen hebben allemaal uiteenlopende smaken en moeten de badkleding wel met plezier willen dragen. 4BB2 heeft daar duidelijk rekening mee gehouden, want het uitzoeken van een favoriet exemplaar is voor geen van drieën een groot probleem.

4bb2-uvfashions-love4kidz

4BB2 maakt naast de UV-beschermende shorts en shirts ook geweldige zonnepakken. Deze lijken  nog het meeste op een surfpak met korte pijpen. Het materiaal voelt dun en soepel aan en het pak sluit perfect rond het lichaam. Heel belangrijk als je een dagje op het strand wilt spelen en ravotten. Door de optimale bewegingsvrijheid en het materiaal zit het pak niet alleen heerlijk, je voelt  na verloop van tijd niet eens meer dat je het aan hebt.
4ubb2 uv kleding, musjes, zonnepak

Bij 4BB2 houden ze niet alleen rekening met de bescherming van kinderen, maar ook waar ze blij van worden. Vandaar dat het zonnepak is voorzien van grote krachtige prints in vrolijke knalkleuren. De prints doen denken aan de Japanse Manga’s. Elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke kleurencombinatie en design.

4ubb2-uv-kleding-love4kidz

Het aandoen van het zonnepak gaat kinderlijk eenvoudig. Door de lange lus aan de rits op de rug trekt je kindje  gemakkelijk zelf omhoog. Daarna ben je al klaar. Als je wilt gaan zwemmen in een licht gekleurd pak, adviseren we je wel er een zwembroek of bikini onder te doen. De stof schijnt bij nat worden enigszins door.
4bb2-uvfashions-love4kidz

4BB2 | uv werende badkleding | 9 maand t/m 12 jaar | prijzen vanaf €31,90 | verkrijgbaar bij UV-Fashions

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Veilig in de zon met UV – zwemkleding"

  1. Drijfpakjes met UV-bescherming voor veilig zwemmen | Love4kidz says:

    […] Meer over uv-werende zwemkleding lees je in  ‘Veilig in de zon met uv zwemkleding’ […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: