Verantwoorde kinder nagellak by Nailmatic Kids

Honderd verschillende kleurtjes heb ik ondertussen verzameld: honderd potjes nagellak. Ik kan het niet laten, elke keer als ik een nieuwe nagel kleur trend spot, dan moet ik het uitproberen. Gelukkig heeft mijn dochter mijn nagellak verzamelwoede ge-erft. Driftig stift ze haar nagels in alle mogelijke kleuren. Maar is dit wel zo gezond?

In veel nagellakken zit een chemisch goedje. Logisch want de geur alleen verraadt al dat het niet gezond kan zijn. Het vlekt en kan je nagels beschadigen. Zeker als je nog niet zo’n vast hand hebt met het opbrengen is de kans groot dat je de nagellak op andere voorwerpen dan alleen je nagels smeert. Verwijderen is dan meestal een probleem. Zo hebben wij al prachtige gele vlekken op onze witte salontafel. Met dank aan een okergele OPI. Tja.
Ook het verwijderen van de nagel zelf is voor kindernagels niet het gezondste. Ook in aceton zitten middelen die agressief zijn voor nagels. Zeker die van kinderen.

nailmatic-kids-love4kidz-2

Maar, het is zo leuk en dochterlief vindt gekleurde nagels zo mooi. Dat dacht Nailmatic ook. Ze creëerden Nailmatic Kids. Een kinderlijn met nagellak zonder chemische toevoegingen die verwijderd kunnen worden met zeep en water. Nu was ik wel even kritisch, want zijn de kleurtjes dan wel net zo leuk en sprankelend als die van de volwassen nagellak? Gelukkig was dit een vrees die ik snel naast me neer kon leggen. De kleurtjes van Nailmatic Kids zijn fris, fruitig en helemaal hip, met en zonder glitters. Daarnaast zitten ze in een opvallende verpakking waar je je ook nog eens creatief met stiften en kleurpotloden op kan uitleven.

nailmatic-kids-love4kidz-1

Met Nailmatic Kids weet je zeker dat je verantwoorde nagellak in huis hebt. Je kleine meid (en uit ervaring weet ik ook de kleine jongens) kan naar hartelust haar nagels lakken. De lak zal geen vlekken achterlaten en is ’s avonds gemakkelijk te verwijderen door alleen je handen grondig te wassen met water en zeep. Kan je mooi de volgende dag een ander kleurtje kiezen.

nailmatic-kids-love4kidz-4

Nailmatic is apart verkrijgbaar en als 3-pak | prijzen vanaf €7,95 | verkrijgbaar via Imps & Elfs

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Verantwoorde kinder nagellak by Nailmatic Kids"

  1. De mooiste nagels zijn van nailstylist Jessica Scholten | Love4kidz says:

    […] Hoewel dochterlief mijn voorliefde voor nagellakken heeft overgenomen. We een keertje nep nagels plakken super leuk vinden. Ben ik mij er van bewust dat het voor kinderen niet gezond is: nagellak. Vandaar dat ik altijd nagellakremover zonder aceton gebruik. Voor de nagellak koos ik – zeker toen ze nog kleiner was – voor verantwoorde nagellak voor kinderen. (Nieuwsgierig naar deze verantwoorde nagellak? De blog erover vind je hier). […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: