Villa Zebra | nieuwe speel- en kunstinstallaties in tentoonstelling ZELF!

Speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar heeft Villa Zebra drie nieuwe kunstinstallaties ontwikkeld in samenwerking met kunstenaars. De speel- en kunstinstallaties staat in de tentoonstelling ZELF!

De installaties in de tentoonstelling ZELF! bij Villa Zebra moeten de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van peuters en kleuters stimuleren.

villa-zebra-tentoonstelling-zelf-love4kidz-1

Installaties om te ontdekken

De drie nieuwe installaties van Villa Zebra zijn ontwikkeld door Peter de Boer, Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio Maky en Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat.

Het Eiland van Peter de Boer

De Boer creëerde met ‘Het Eiland’ een nieuwe wereld waar je met je kind heerlijk kan verdwalen. Vind de weg via de jungle naar het strand om uiteindelijk te ontdekken waar jij het liefste vakantie wilt vieren.

villa-zebra-tentoonstelling-zelf-love4kidz-3

Circus Gibra van Studio Maky

Circus Gibra is een interactieve installatie waar het draait om je eigen creativiteit. Stap op een podium in een zelf gevonden outfit en laat je beste uitvoering zien. De artiesteningang is in Circus Gibra van jou! Studio Maky zorgt dat jij de ster bent.

villa-zebra-tentoonstelling-zelf-love4kidz-1

Tangramkat van Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Liever niet in de spotlights staan of je vakantiebestemming vinden? In het Tangramkat kun je samen lezen en leren over tangram-elementen. Rinck & Van der Linde van Lemniscaat baseren het Tangramkat op hun gelijknamige prentenboek.

villa zebra tentoonstelling zelf love4kidz

Laat je kind het ZELF! Doen

In de Villa Zebra tentoonstelling ZELF! krijgen peuters en kleuters de mogelijkheid om dingen zelf te doen en te ontdekken. Niets liever doen kleine kinderen dingen op hun eigen manier. Daar leren ze niet alleen van, daar krijgen ze ook zelfvertrouwen van. Ook ouders hebben tijdens de tentoonstelling een grote rol door hun kinderen de ruimte te geven, vragen te stellen en verhalen te vertellen. Georgette van Oosten, projectleider van ZELF!: “In de tentoonstelling ZELF! Geven we de kinderen de ruimte om kleine keuzes te maken en leren we ze om te kiezen en voelen dat hun mening ertoe doet.”

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling ZELF! en Villa Zebra op de website.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: