Uittip | Villa ArenA – relaxed shoppen met kids

Op zoek naar de perfecte bank is samen met manlief al een uitdaging. Tel onze drie bloedjes van kinderen erbij en je hebt een militaire missie. Want: zitten ze nergens aan, staan ze nergens op, lopen ze niet weg … en bovenal vinden ze het leuk. Benieuwd ben ik dan ook naar Villa ArenA in Amsterdam. De woonmall, ontworpen door Benthem Crouwel Architecten, met meer dan 50 woonwinkels onder 1 dak. Zal het ons lukken de bank te scoren die bij ons gezin past en komen we alle 5 weer relaxed thuis?

VillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderen

In Villa ArenA kun je in het weekend je kids gratis laten spelen in het Villa ArenA Speelplein onder toeziend oog van professionele kinderopvang. Super geregeld. Alleen … ik laat mijn kids niet zo gemakkelijk een paar uur ‘aan hun lot over’ terwijl ik lekker shop. Daar worden zij, maar vooral ik helemaal niet relaxed van. Het meest ideale plaatje is voor mij om met kids te zoeken naar ‘onze’ bank. We moeten er immers allemaal op zitten. Zouden er in Villa ArenA woonwinkels zijn die dit ‘herkennen’ en een plekje bieden aan kindjes om zich in de winkel te vermaken en te relaxen tijdens deze –lange- zoektocht?

VillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderen

Hoewel veel winkeliers aangeven dat het een goed idee is, hebben tot mijn verbazing maar een aantal winkels binnen het woonmallconcept een plekje voor kindjes om even te spelen. Bij Goossens Slapen weten ze bijvoorbeeld hoe het moet. Dicht bij de Kinderafdeling en de Koffiecorner kunnen kids heerlijk loungen op een witte bank. Staat er een Xbox tot hun beschikking en een mand met speelgoed voor de kleintjes. Liever een boekje lezen? Ook hier hebben ze aan gedacht. Hier kunnen ze zich wel even vermaken en kun je zelf ook even genieten van een kopje koffie of thee. Het concept is zelfs nog in ontwikkeling om te verbeteren. We worden dan ook naar de overkant verwezen voor een mooiere kinderhoek.

VillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderen

Het is niet overdreven. Bij Goossens Wonen hebben ze een ruime kinderhoek met tv, Xbox, kleurplaten, kleurpotloden en speelgoed. Ook aan een bekertje limonade met rietje is gedacht. Wel heerlijk na al dat testen en zoeken. Bij het verlaten van de winkel krijgen we niet alleen een handige catalogus mee naar huis, maar de kinderen ook allemaal een zakje snoep. WOW.

VillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderen

Tijdens een lekker lunch bij Grand café Rox herzien dochter en zoonlief de missie van de dag. Het zoeken van een bank wordt ondergeschikt aan het vinden van ‘speelhoekjes’. Op de plattegrond zoeken ze naar nieuwe ‘winkels’. Discussiepuntje zijn keukenwinkels wel of niet een relax-plek.

VillaArena-blog-woonmall-kinderen

Hoewel we bij Tulp Keukens en Brugman Keukens geen speelhoek kunnen vinden, hebben we bij Bruynzeel Keukens een directe hit. Hier hebben ze niet alleen een speelhoekje, maar een huisje ‘Onze kleine keuken’ genaamd. Hier bevinden ze zich in een klein keukentje met natuurlijk speelgoed. Zo laat je met een gerust hart je kindje even spelen als je je droomkeuken aan het uitzoeken bent.

VillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderen

Bij Haco hebben ze geen echt speelhoekje, maar hebben kinderen wel de vrijheid om in het gedeelte van de kindermeubels te spelen met de beren, knuffels en andere accessoires die op de bedden liggen. Zo kunnen ze zich toch nog prima vermaken. Niet helemaal wat we bedoelen, maar na een kleine testronde blijkt het voor de kids een oké alternatief.VillaArena-blog-woonmall-kinderen

Laatste find doen we in de koffiecorner van Woonfabriek Amsterdam. Hoewel ze niet echt een kinderhoekje hebben, ligt daar wel ‘Het grote Woonfabriek tekenboek’, staat er een doos met potloden en een wandrek vol tijdschriften. Zo kunnen kids zich prima eventjes vermaken en bijkomen van alle dingen die ze hebben gezien. Daarnaast is het voor volwassenen ook een leuke corner om even alle finds op een rijtje te zetten en een keuze te maken. Prima plekje dus!

VillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderenVillaArena-blog-woonmall-kinderen

Uiteindelijk is deze middag de zoektocht naar een bank gestrand op een meningsverschil van kleur. Wel hebben we een super leuke middag gehad die door deze plekjes van ontspanning een heel aangename fibe kreeg. Mama zonder schuldgevoel en vrolijke ontspannen kids.

Natuurlijk kwamen we tijdens onze speurtocht ook heel veel leuke woonaccessoires tegen waar we verliefd op zijn.

VillaArena-blog-woonmall-kinderen

Lucas vond bij Goossens Slapen een geweldig schommelpaard van autoband

 

VillaArena-blog-woonmall-kinderen

Anna vond bij Woonfabriek Amsterdam een onwijs leuke kruk

VillaArena-blog-woonmall-kinderen

Simon kiest voor een heerlijke stoel van steigerhout – Woonfabriek Amsterdam

VillaArenA Woonmall | navigatieadres: De Entree 1 – 1101 BH Amsterdam-Zuidoost | open: ma 13-17.30, di-wo-vrij-za 10-17.30, do 10-21, zo 11-17 | VillaArena |#villaarenablog

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: