Waar vind je de juiste Sinterklaascadeautjes?

[Cadeaus] De zoektocht is weer begonnen. Met de start van het Sinterklaasjournaal, begint bij kinderen de stress voor het creëren van het perfecte verlanglijstje voor Sinterklaas. Bij mij – als hulpsint – begint rond dezelfde tijd dezelfde stress. Want wat staat er op de lijstjes en hoe vind ik de sinterklaascadeautjes?

Sinds maandag is het weer zover: stress in huize chaos. Elk jaar zodra de Sint op z’n boot stapt om richting Holland te varen, stappen ‘stress’ en ‘zenuwachtigheid’ mijn huis binnen. Onbewust en ongemerkt worden mijn kinderen elke dag een graadje drukker, nerveuzer en luidruchtiger. Ik hou voor de 5e december dan ook altijd m’n hart vast. Komen we er dit jaar ook zonder kleerscheuren van af.

sinterklaaslijstje-landgoed-van-sinterklaas-duinrell-verlanglijstje

Waarom de stress?

Het begint al met de aankondiging dat de Sint en zijn Pieten onderweg zijn. Die boodschap zakt echter snel naar de achtergrond en wordt steevast vervangen door de uitroep: “Dan moeten we NU verlanglijstjes gaan maken!” Zodra die uitroep is geweest, treedt bij mij de stress binnen. Want vanaf nu moet ik opletten, m’n mond houden en te werk gaan als een detective.

Ten eerste moet ik zorgen dat de verlanglijstjes überhaupt gemaakt worden. Ja echt, je kan op heel veel manieren een favoriet verlanglijstje maken. Hiervoor schreef ik al eens een blog. Dat dit meestal gepaard gaat met dagenlang zoeken naar de speelgoedgidsen, het bekijken van tv-reclames of het volgen van ‘Leuk of Meuk’ van You-Tuber Onnedi doet er niet toe. De zoektocht naar de perfecte cadeaus, hebbedingen en must haves is begonnen. Alles wat ze de maanden voor november hebben geroepen als ‘fav of the day’ zijn ze spontaan vergeten zodra het verlanglijstje maken ter sprake komt.

sinterklaas-love4kidz-1

Wat staat er op de lijstjes?

Na urenlang knip, plak, schrijf en tik werk zijn de kunstwerken af om in de schoen te doen. Nu begint mijn echte werk. Allereerst het ontcijferen van de verlanglijstjes en de sinterklaas cadeaus inventariseren. Die van dochterlief van 12 staat vol met Sint cadeaus voor meiden: lipgloss, eenhoornsloffen, een nieuwe wekker en een muziekkussen. Een wat? Een muziekkussen? Waar vind ik die?

Ik besluit om als een echte Sherlock Holmes te werk te gaan en het internet af te speuren naar een kussen met muziek er in. De zoektocht komt snel tot een einde, want ‘Google’ blijkt een goede Watson helpende hand. Gewoon zoekterm ‘muziekkussen‘ invoeren en tadaa het bestaat. Het blijkt een kussen te zijn met een kleine speaker die je kan aansluiten op je smartphone door het kleine snoertje dat in een geheimvakje in het kussen zit. Zodra je je smartphone hebt aangesloten werkt het kussen als een koptelefoon die de muziek doorgeeft.

muziekkussen sinterklaascadeau radbag verlanglijstje

Leg je je hoofd nu op het kussen dan hoor je je favoriete muziek. Leuk detail: je kan de kussen ook als wekker gebruiken door de alarmklok op je telefoon aan te zetten. Tegen de tijd dat je gewekt moet worden, doet je kussen dat. Lijkt me een prima cadeautje voor een 12-jarige pre-puber die zich graag eventjes terugtrekt met haar eigen muziek – waar wij als gezin niet altijd zin in hebben om mee te luisteren.

Op het lijstjes van de jongens staan naast LEGO en Transformers ook een aantal gadgets waar je als jongen heel blij van wordt. Zo moet sinterklaas dit jaar absoluut een Spaakverlichting in de zak stoppen zodat ze goed – en hip – te zien zijn op de fiets. Welke ouder wil nu niet dat de Sint een veilig en verantwoord sinterklaascadeautje geeft. Eentje die van elke fiets een super vet vervoersmiddel maakt.

Cadeauvinder als uitkomst

De grootste wensen op het lijstje lijken vervuld te zijn voor 5 december. Dat mijn taak als cadeau-vind-piet er nog niet op zitten, mag duidelijk zijn. Er staan natuurlijk heel veel meer cadeautjes op de verlanglijstjes. Deze hulp-piet heeft dan ook de ‘cadeauvinder‘ onder favorieten opgeslagen. Zo kom je nooit onbeslagen ten ijs. Niet als Sinterklaas, niet als Kerstman en zeker niet als ouder.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Waar vind je de juiste Sinterklaascadeautjes?"

  1. Vlijtig Liesje says:

    Die spaakverlichting juich ik ook als moeder toe: zo zijn ze goed zichtbaar in het verkeer! Topcadeau dus wat mij betreft.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Lichaamstemperatuur meten: 4 thermometersMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: