Vishelden | kidsproof koken met vis

Vis eten is gezond voor jong en oud. Ondanks dat we dat weten, blijkt het uit onderzoek* dat mama’s het moeilijk vinden om leuke en gezonde visrecepten klaar te maken voor haar kids. Dit terwijl het juist zo leuk en eigenlijk heel gemakkelijk is om creatief te koken met vis. De website Vishelden.nl moet hier verandering in brengen. Kidsproof koken met vis.

kookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

Op de website Vishelden.nl vind je heel veel verschillende recepten die het koken met vis makkelijk maakt. Geen moeilijke recepten, maar recepten die zeker kids aanspreken. De gerechten met aansprekende namen als ‘Chille tonijn tosti’ tot ‘Funburger Tonijn’ zijn daarnaast leuk om samen met je kids de keuken in te duiken. Zo heb je een gezellige middag met als kers op de taart een gezonde maaltijd.

kookworkshop, koken met vis, recepten, visheldenkookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

Na een kookworkshop ‘Vishelden’ van Princes Foods onder leiding van tv-kok Mathijs Vrieze waren Anna, Tesse en Lucas zo enthousiast dat ze op hun vrije woensdagmiddag besloten samen de keuken in te duiken om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Besloten werd om een ‘Tonijn-Brocoli-quiche’ ala Mathijs te maken.

kookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

In opperste concentratie worden ui, prei, tomaat en broccoli gesneden, tonijn en geitenkaas verkruimeld en eitjes geklutst. Tesse en Anna zijn druk bezig met het invetten van de ovenschaal en het filodeeg. Ovenschaal de oven in en verder met het bakken van de ui en de prei terwijl de broccoli even kort gekookt moet worden.

kookworkshop, koken met vis, recepten, visheldenkookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

Na 10 minuten kan de schaal uit de oven en wordt hij gevuld met de ui en de prei. Daarna kan de broccoli er bij. Nu wordt het tijd om de tonijn over de groente heen te kruimelen. Eerst zijn beide meiden nog onwennig bezig met een vork en de vis. “Vis moet je met je handen voelen”, adviseer ik waarna ze gretig hun handen in de tonijn steken om er kleine stukjes van te maken. Ze worden steeds enthousiaster. Ontzettend leuk om te zien.

kookworkshop, koken met vis, recepten, visheldenkookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

Na de tonijn volgt de geitenkaas. Dit is van hetzelfde laken een pak. Ook deze kaas moet je met je handen verspreiden over de ovenschaal. Daarna de gesneden cherrytomaatjes erop. Nu nog een eitje klutsen met een beetje peterselie. Tesse klopt het ei tot een mooi mengsel en giet het behendig over de schaal. Nu kan de quiche 35 minuten de oven in.

kookworkshop, koken met vis, recepten, visheldenkookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

Na 35 minuten staat er een heerlijke maaltijd op tafel en smullen ze van hun eigen baksel. Meteen wordt er een datum geprikt voor een volgende kook-date (4 oktober, red.) en worden papa’s en mama’s uitgenodigd om te komen genieten van een heus menu. Lucas heeft namelijk tijdens het koken besloten zich te storten op een toetje: appeltjes in filodeeg uit de oven. “Met een beetje vanille-ijs en poedersuiker heel lekker hoor mam”.

kookworkshop, koken met vis, recepten, vishelden

Ook genieten van de vis-quiche? Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten voor tonijn-brocoli-quiche (4 pers)
– 5 plakjes bladerdeeg
– 1 blikje tonijn in olie
– 1 blikje tonijn op water
– 400 gram broccoli
– 1 prei
– 1 sjalotje
– cherrytomaten
– 200 gram geitenkaas
– 4 eieren
– peterselie
– peper en zout

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– 5 plakjes bladerdeeg ontdooien
– Ovenschaal invetten en bekleden met bladerdeeg

10 minuten in de oven

– De tonijn goed uit laten lekken
– Sjalotje in snippers snijden
– Prei snijden
– Sjalotje en prei even kort aanbakken
– Broccoli in roosjes snijden
– Tomaatjes in tweeën snijden
– Sjalotje + Prei + broccoli in de ovenschaal doen
– De geplukte tonijn over de groente verdelen
– Geitenkaas plukken en verdelen over de schaal
– Gesneden tomaatjes verdelen over de schaal

– Eieren klutsen
– peper en zout toevoegen
– Peterselie toevoegen
– Mengsel over de ovenschaal gieten

Plaats nu de quiche voor 35 minuten in de oven

·     ~ eet smakelijk ~

Vishelden is in het leven geroepen door Princes Foods. Zij creeerden een kidspanel die ze vroeg hun lekkerste visgerechten te bedenken en te maken. Het resultaat vind je op Vishelden.nl. Alle kinderen mogen zich aansluiten bij Vishelden door hun lekkerste recept met Princes te delen en hiermee moeders nog meer ideeen te geven wat ze aan hun gezin kunnen voorschotelen. Door de Vishelden vinden ouders inspiratie om meer te varieren met vis.

*onderzoek had plaats onder 900 moeders uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van Princes-Foods B.V.

Vishelden Goodiebag
Ook gek op koken met vis en graag zelf met de producten van Princes Food aan de slag? We mogen 1 vishelden-goodiebag weggeven onder onze lezers. Het enige wat je moet doen om kans te maken op deze te leuke creatieve prijs is:

– Like onze Facebookpagina
– Vertel ons in een comment welk vis-gerecht jouw favoriet is

Deze actie duurt tot 2 oktober 2014.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

25 Responses to "Vishelden | kidsproof koken met vis"

  1. Eleanor Marbus says:

    Lekkerbekjes zijn hier de favorite, maar zeker niet de meest gezonde maaltijd, ik zou wel nog wat leuke vis ideeen kunnen gebruiken!

  2. Marjan says:

    Ons favoriete visgerecht is pasta met zalm uit de oven. Kook penne. Roerbak dungesneden prei (3 stuks) voeg toe flesje kookroom. Meng gekookte pasta hierdoor en doe in ovenschaal. Snij zalm in dikke stukken (flinke blokken), peper en zout en beetje citroen erover. Dus deze stukken tussen de pasta. Verdeel Cherrytomaatjes over de pasta. Strooi over de pasta een mengsel van beschuit, Italiaanse kruiden en geraspte kaas. Alles 45 minuten in de oven op 200 graden. Heerlijk smullen! Superzachte smaak.

  3. Hansje says:

    Wat een prijs, niet te geloven! Mijn favoriete gerecht is panga of tilapiafilet, noorse garnalen, avocado en kerstomaatjes in de oven. Na ongeveer 20 minuutjes is het gerecht klaar. Hup op tafel en smullen maar!

  4. Dorien van Nijhuis says:

    Natuurlijk elke week een haring met uitjes van de markt :-). Gezond én ja zelfs mijn kinderen lusten die! Maar we houden van veel meer soorten vis. Een topper is deze, die maken we vaak en de kids zijn er ook dol op. Een aanrader! http://www.foodiesmagazine.nl/recepten/hoofdgerechten/gebakken-zalm-met-parmezaan-broodkorst/13845/

  5. Nynke says:

    zalm met krieltjes, bacon, doperwten en worteltjes en mosterdsaus. Alles in de oven en supersnel klaar.

  6. manon D says:

    Onze favoriet is tonijnsalade, met tonijn uit blik, tomaten, sla, olijven, augurk en appel.

  7. Linda says:

    Hier is de zalmpizza erg in trek; De bodem van Danerolles pizza en als topping mozzarella, pomodori tomaten, gerookte zalm uit blik, en kleine broccoli roosjes.

  8. Linda Klopmeijer says:

    Mijn ultimate favo vis gerecht is sushi!

  9. Fleur says:

    mmm dat ga ik zeker binnenkort eens proberen. Helaas geen grote viseters in dit gezin, maar een beetje zalm en roomsaus door de pasta gaat er toch wel in. En wie weet worden mijn dochters met z’n goodiebag ook nog wel echte vishelden!

  10. Annet van den Berg says:

    Een favoriet visgerecht? Moeilijk om daar antwoord op te geven. Tonijn, zalm, makreel; ze vinden het echt allemaal even lekker. Al gaan ook vissticks er in als koek. En om over sushi maar te zwijgen. Onlangs wilden ze met alle geweld eten halen bij de fastfoodketen om de hoek. Totdat ze hoorden dat sushi optie 2 was. Daar gingen ze helemaal voor.

  11. MarianneMaarel says:

    Tonijn/kikkererwtensalade met komkommer in kleine blokjes, tomaatjes, kappertjes, en stukjes feta gekruid met peper zout en veel dille, simpel lekker en gezond, succes verzekerd!!

  12. Annett Zaumsegel says:

    eerlijk gezegd komen wij niet verder dan vissticks, lekkerbekjes en tonijnsalade

  13. Bets says:

    Wat een super heerlijke actie is dit en o zo gezond. Bij ons staan verschillende vis soorten hoog in het vaandel, zoals gebakken schol met aardappels en rode bietjes. De verse zalm met worteltjes en aardappels of een heerlijk broodje met tonijn of paling. Met vis bij het eten kun je ons altijd erg blij mee maken. Doe graag mee om kans te maken op een heerlijk vishelden goodiebag.

  14. cobi says:

    Hier komen we vaak niet verder dan kibbeling of vissticks bij de wortelstamp

  15. Moniek vd windt says:

    Wij vinden het erg leuk om zelf mosselen te zoeken bij de Grevelingen, onze jongens trekken de laarzen aan en gaan op zoek…..verser kan het niet :). Wij eten dit graag met tagliatelle, wat pesto genovese door de tagliatelle, lverse basilicum uit de tuin erbij, kleine tomaatjes uit de oven door de pasta, de gekookte mosselen erdoorheen, verse zout en peper erover en smullen maarrrrr……..hier kunnen wij zó van genieten…

  16. Dana Noa says:

    Gebakken vis, tonijn in tomatensaus en groenten en zalm vind ik het lekkerst in een salade.
    Alleen het grote probleem, mijn lieftallige echtgenoot heeft nooit vis leren eten.
    Wat zou ik graag willen kokkerellen zodat ik iets lekkers in elkaar kan zetten wat hij wel lust.
    Want hij is ook een voorbeeld voor onze kleine meid en eet snel ook niks meer.
    Ik maak graag kans op deze leuke creatieve prijs !
    Liefs Dana

  17. Mara says:

    wij maken vaak salade met vis of voorafjes; hierbij wat voorbeelden van kleine voorafjes:

    schil een komkomer in dunne plakjes, laagje komkommer, laagje kaas, laagje zalm, laagje komkomer etc.. op een prikker en een dipje van honingmosterd dressing erbij…

    Wat verder erg gezond is en lekker is een macaroni/vis/rauwkost salade.. kook de macaroni (liefst volkoren.. hak blokjes zalm, een blikje tonijn op olie, komkommer blokjes, kaas blokjes, cherry tomaatjes in stukjes, een uitje in stukje, wat kleine blokjes gourgette, hak een rode en gele paprika in blokjes… en meng alles (als de macaroni is gekookt) door elkaar heen en roer en een klein potje rode pesto doorheen.. een heerlijke voedzame en smakelijke maaltijd….

  18. A.Laging-Sandee says:

    Ziet er goed uit!!

  19. Jacques Leliveld says:

    .. misschien heel saai, maar als alleenstaande Opa haal ik mijn inspiratie meestal van de mix-zakjes uit de winkel.. en als dat eenmaal lekker lukt.. dan pas nodig ik de (klein)kinderen uit.. Zorg dan wel dat de zakjes (al) uit het zicht zijn.. Zeg dan langs mijn neus weg.. naar EIGEN recept..
    Zo gaat Ovenpasta Zalm met prei en cherrytomaatjes er altijd wel goed in..
    Ben benieuwd

  20. Marina says:

    Zalm uit de oven met kruidenkaas en cherrytomaatjes!

  21. Shanna Sannur says:

    Paella!

  22. k de graaf says:

    gerookte of gebakken zalm, room sausje, spinazie en tagliatelle

  23. Sofie Dekkers says:

    Wij zijn eerder zalmliefhebbers dus zouden we voor dit gerecht gaan, maar dan met zalm!

  24. Claudia van Heck says:

    Wat een geweldige actie!! Ons gezin eet zeker twee maal in de week vis, gisteren nog aten we zalm (verse zalm is het aller lekkerste!) en vandaag eten we lekkerbekjes :-), toevallig maar waar. Mijn favoriete gerecht met vis is, door het gemak, eenvoud en de smaak, mijn kabeljauwschotel. Ik koop daarvoor een zak diepvrieskabeljauw (kan ook bv koolvis zijn), deze ontdooi ik in de koelkast in 24 uur. Dan maak ik sterke bouillon, 1 blokje in 250 ml (kokend) water, de vis plaats ik in een ovenschaal, bouillon giet ik erover. Daarover verdeel ik 1 tot 2 rode uien in ringen, dan ongeveer 5 trostomaten in plakjes, daarover tijm & zout + peper naar smaak, daarover voorgekookte aardappelschijfjes (gewenteld in olijfolie), ook weer tijm erover en zout, dan oude of belegen strooikaas erover en een half uurtje in de oven zetten…. Goddelijk lekker!! En gezond, en licht, heerlijk!

  25. Lisanne Boem says:

    http://www.princes.eu/nl/recept/crabcakes/
    Het ziet er heel aantrekkelijk uit voor kinderen dit is echt een recept wat ik binnenkort eens ga uitproberen.

    Ik heb gedeeld (niet openbaar maar met vrienden) en het bericht geliked.
    Nu maar hopen dat ik een vishelden goodiebag win om hier dan toch vis voor te gaan schotelen,
    want we eten eerlijk gezegd bijna nooit vis.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge