Wanddecoratie, kers op de taart

Na een pittige verbouwing van de beneden verdieping zijn we nu toe aan het langzaam opbouwen. Na verven, nieuwe meubels en het licht zijn we nu aangekomen bij de wanddecoratie. Maar wat willen we precies en waar?

Al diverse keren heb ik via Instagram een inkijkje gegeven in onze verbouwing. Zo kozen we na lang zoeken voor een kindvriendelijke krijtverf op de muren en maakte manlief zelf onze verlichting. Daarnaast pimpten we onze trap op metglow-in-the-dark-strips. Genoeg werk te doen, maar wat is het leuk om te zien hoe het mooier wordt.

Wanddecoratie, kers op taart

En nu? Nu zijn we aangekomen bij het laatste puntje. De kers op de taart, zo te zeggen: de wanddecoratie. Hoewel we het allebei bijna jammer vinden om de hagelwit gestucte muur vol gaten te boren, is het ook wel erg wit zo. Na een avondje brainstormen, besluiten we uiteindelijk te kiezen voor een fotoprint voor aan de muur. Deze willen we met tape vastplakken zodat hij ook gemakkelijk verplaatst kan worden zonder lelijke gaten achter te laten. Ach, en we vinden het ook gewoon een leuk gezicht.

CEWE-fotoprint-wanddecoratie-love4kidz-3

Via de online fotoservice van CEWE besluiten we voor een groot formaat foto te gaan. Bij de opties die ze geven, staat ook een drieluik met 3 panelen van 90×30 cm. Laat ik nou net een foto hebben waar mijn kinderen alle drie netjes naast elkaar, maar met voldoende ruimte op staan. Ik probeer de foto in de voorbeeld editor op de site en ben blij verrast als de foto perfect past. Dit heeft zo moeten zijn. Alle drie de kinderen zitten apart op een luik. Het resultaat gaat in mijn online winkelmandje en de bestelling is een appeltje-eitje.

CEWE-fotoprint-wanddecoratie-love4kidz-9

Het resultaat wordt een paar dagen later in een stevige kartonnen koker bezorgd. Nieuwsgierig rollen we de fotopapieren delen uit en schieten allemaal in de lach. Alle kinderen staan op de foto zoals ze zijn: de mama, het heertje en de bengel. Het papier is daarnaast super dik en ook zonder lijst prima op te hangen zonder dat er gelijk vingerafdrukken op de foto achterblijven. Ideaal.

CEWE-fotoprint-wanddecoratie-love4kidz-4

We tapen ze eenvoudig snel aan de muur vast en van een afstandje bewonderen we het resultaat. De afmeting, de kleuren, de kwaliteit … super goed.

Hoe kies je de ideale wanddecoratie?

Bepaal hoeveel ruimte je hebt

Dit klinkt gek, maar als je niet precies weet wat de afmetingen van de muur zijn waarop je de wanddecoratie wilt plaatsen, gok het dan niet. In je hoofd is het altijd groter en dan kom je – eenmaal thuis – bedrogen uit. Meet voor je iets gaat kopen precies op hoeveel ruimte je hebt en hoe groot je je wanddecoratie wilt.

Bepaal wat je mooi vindt

Er is heel veel keuze en van te voren is het verstandig om te bepalen wat er binnen jullie gezin, huis en interieur past. Heb je alles van canvas? Dan is een aluminiumlijst wellicht niet matching. Maak van te voren een keuze en als je gaat zoeken, probeer je aan deze richtlijnen te houden.

Kies de juiste foto / illustratie

Ga je online een foto nabestellen in grootformaat. Bepaal van te voren of de kwaliteit van je foto goed genoeg is. Gelukkig geven veel online fotoservices een waarschuwing als de kwaliteit te wensen overlaat. Toch is het verstandig om hier van te voren rekening mee te houden en een aantal opties qua afbeeldingen open te houden.

Hou rekening met kleur

Als je een foto uitvergroot zullen de kleuren anders overkomen dan in het klein op je scherm. Daar komt bij dat een computer altijd kleurverschil laat zien met het echte resultaat. Hou hier rekening mee als je een foto bestelt. Kleuren zijn vaak iets minder fel in het echt.

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Wanddecoratie, kers op de taart"

  1. Naomi says:

    Onwijs leuk! Wat een schattige foto ook.

  2. Annelies Frijters says:

    Prachtig

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: