Welke autoverzekering past bij mij? – Veilig de weg op

Veilig de weg op. Ik vind het – zeker nu ik kinderen heb – heel belangrijk. Je bent je opeens heel erg bewust dat je niet alleen in de auto zit. Een goede, veilige auto is dus een must. Veilige autostoeltjes ook. Maar daar houdt de veiligheid niet op. Want als je wel iets hebt met je auto … hoe ben je dan verzekerd? Ik zocht uit welke autoverzekering bij mij en mijn gezin past.

Veiligheid in het verkeer is voor mij heel belangrijk. Je bent achter het stuur van een auto kwetsbaar. Zit je met medepassagiers in de auto. Dan heb je ook nog een grote verantwoordelijkheid naar hen toe. Zijn die passagiers kinderen, dan weegt de verantwoordelijkheid waarschijnlijk nog een stukje zwaarder. Deze veiligheid houdt alleen niet op bij een goede en veilige auto, de juiste autostoeltjes en een geconcentreerde chauffeur.

Ook het hebben van een goede autoverzekering biedt een stukje veiligheid voor onderweg. Immers, als er dan wel wat gebeurt, ben je er in ieder geval zeker van dat het goed geregeld is. Een hele zorg minder. Maar welke verzekering past er bij jou en je gezin? Kies je voor een WA (wettelijke aansprakelijkheid), een WA+ of een All Risk verzekering? En wat houden deze verzekeringen eigenlijk in? Op Centraal Beheer vind je uitgebreide informatie over alle verschillende autoverzekeringen en de opties die daar bij horen. Heel overzichtelijk. Hoe meer je je goed inleest, hoe beter je uiteindelijk beslagen ten ijs komt met precies die verzekering die helemaal bij je past.

Autoverzekering: elke verschillen zijn er?

Bij een autoverzekering kun je kiezen voor drie verschillende opties: WA, WA+ en All Risk. Hoe weet je nu welke bij jou past? Zelf heb ik gekeken naar de opties die elke verzekering biedt. Wat krijg je voor welk geld en vooral wat heb je nodig. Ik rijd bijvoorbeeld in een kleine tweedehands auto van tien jaar oud. Mijn partner echter rijdt in een grote nieuwe wagen. Deze twee dingen zijn al heel belangrijk voor je keuze. Voor zijn auto kiezen we voor All Risk, maar voor mijn auto is zo’n volledige verzekering niet echt nodig. De dagwaarde van mijn auto is zo laag dat dit niet rendabel is.

Tips voor veiligheid onderweg vind je
in de blog 10 tips om de autorit veilig te houden

WA is verplicht

Een WA verzekering is een Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze autoverzekering is verplicht voor iedereen met een auto. Binnen deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan de auto van anderen. Vooral mensen met een auto van tien jaar en ouder kiezen voor deze autoverzekering.

All Risk of niet?

En een All Risk? Wanneer kies je daar dan voor? Een All Risk verzekering is een autoverzekering die de meeste dekking biedt. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade aan andere auto’s, maar ook voor de schade aan je eigen auto. Vaak kies je hier voor als je een nieuw(ere) auto rijdt. Een All Risk verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er is en wordt ook wel WA volledig Casco genoemd.

Deze verzekering had onze voorkeur bij de auto van mijn partner. Omdat de auto voor zijn werk heel belangrijk is en hij ontzettend veel kilometers maakt per jaar is een goede auto en een goede autoverzekering heel belangrijk.

autoverzekering centraal beheer auto veiligheid onderweg

Premies vergelijken

Heb je uiteindelijk je keuze gemaakt voor een vorm autoverzekering die bij je past, zorg dan dat je rondkijkt bij verschillende verzekeraars. Zo kun je premies met elkaar vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar let ook op wat je voor die prijs krijgt. Zo kom je – als het echt nodig is – niet voor verrassingen te staan. Het is dus verstandig om even een avondje uit te trekken om zo de juiste voorwaarden met elkaar te vergelijken.


Zo weet je zeker dat je niet alleen veilig op reis gaat, maar ook veilig thuiskomt.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: