Wil Can Fly | Vader fotografeert zoon met Down

Aandoenlijk en aangrijpend zijn de foto’s van Alan Lawrence, vader van vijf kindjes. Een daarvan is William een prachtig mannetje met het syndroom van Down. Om hem te laten zien dat alles mogelijk is voor hem, begon Alan de fotoserie Wil Can Fly. Nu wil hij met deze fotoserie de wereld veroveren om zo geld op te halen om organisaties voor mensen met Down Syndroom te helpen.

Vanaf het moment dat Wil op zijn buikje kon liggen, begon hij te spartelen met armpjes en benen dat het een lieve lust was. Deze vrolijke bewegingen zagen eruit alsof hij elk moment kon wegvliegen. Het idee van Wil Can Fly is toen geboren.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-4

Als professioneel fotograaf begon Alan foto’s te maken van Wil terwijl hij zo op zijn buikje lag te ‘vliegen’. Met behulp van photoshop gaf hij Wil zo een prachtige omgeving om zijn vlieguren te maken. Daarna liet hij Wil echt vliegen door hem in de lucht omhoog te houden en zichzelf weg te ‘shoppen’ uit de foto’s.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-8

Op Instagram deelt hij de afbeeldingen met de hashtag #wilcanfly … Het werd heel snel door veel mensen gevolgd. Mensen die allemaal wilden zien waar Will nu weer naar toe was gevlogen.

Nu de foto’s via social media zo’n succes zijn, gaat vader Alan een stapje verder. Hij wil een kalender maken van de foto’s. Hiervoor heeft hij een crowdfunding opgezet om het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor het maken van de kalenders als voor het maken van de foto’s. Nu is Wil immers nog klein genoeg om de foto’s te kunnen maken. De opbrengsten van de kalenders gaat naar Ruby’s Rainbows en Reece’s Rainbows – organisaties die ouders met kinderen met Down Syndroom helpen en ondersteunen.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-9

Wil jij Wil laten vliegen? Bekijk dan hier zijn vluchtplan en plaats je donatie

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: