Xing Ya en Wu Wen gaan logeren | Een Gouden Boekje

De Gouden Boekjes zijn leuke verzamelboekjes om te lezen en voor te lezen. Elke uitgave heeft een bijzondere aanleiding of een bijzonder verhaal. Het Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ heeft wel een heel speciale en herkenbare aanleiding. Namelijk de komst van de twee reuzenpanda’s naar Ouwehands Dierenpark.

Na een paar weken van quarantaine zijn de reuzenpanda’s eindelijk in hun verblijf Pandasia te bewonderen. Dit helemaal in Chinese stijl gebouwde pandaverblijf zal de komende jaren het ‘thuis’ zijn van Xing Ya en Wu Wen.

In samenwerking met Ouwehands Dierenpark geeft Uitgeverij Rubinstein een speciale Luxe Gouden Boekje uit waarin de twee reuzenpanda’s centraal staan. Zo kan je een uitje naar Pandasia mooi voorbereiden door je kinderen het verhaal van de twee pandabeertjes voor te lezen of hebben ze na een bezoekje een hartverwarmend verhaal in hun kast staan om de twee beren nooit meer te vergeten.

Het verhaal

In Xing Ya en Wu Wen gaan logeren wordt het verlegen pandabeertje Xing Ya uitgenodigd door de koning om naar Nederland te komen. Pandabeertje Xing Ya wil graag zijn buurmeisje Wu Wen meenemen, maar zij is bang voor het onbekende land. Met liefdevolle geidchtjes weet hij Wu Wen over te halen. Ze nemen afscheid en vertrekken met een speciaal pandavliegtuig. Maar hoe worden ze ontvangen? Is er wel bamboo om te eten en zijn de andere dieren wel aardig? De onderliggende angst voor het onbekende en enige vooroordelen zijn de dieren niet vreemd, een herkenbaar verschijnsel.

gouden boekje xing ya en wu wen gaan logeren ouwehands

Wat vinden wij van het Gouden Boekje?

Het verhaal is allerschattigst. Je krijg gelijk een warm gevoel van de twee pandabeertjes. De zinnen zijn kort waardoor je het verhaaltje gemakkelijk voorleest. Ideaal voor de kleinste oortjes onder ons. Het is gemakkelijk geschreven en voorzien van prachtige illustraties. De tekeningen doen denken aan Chinese aquareltekeningen. De illustraties zijn groot en nemen een groot deel van de pagina in beslag. Hierdoor kan je heerlijk samen lezen en plaatjes kijken. Een ideaal boekje voor kleine kinderen die nieuwsgierg zijn.

De gedichtjes die Xing Ya aan Wu Wen schrijft zijn grappig en herkenbaar en zorgen zeker voor een lach.

Nieuwsgierig naar andere Gouden Boekjes blogs? Die vind je hier.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: