Yes, I do … but I do it my way

Vijf jaar zijn we nu bij elkaar, mijn vriend en ik. Samen hebben we een gezin met 3 kindjes. Alles lijkt compleet. Behalve 1 dingetje: we zijn niet getrouwd. Steeds vaker krijgen we de vraag: “Wanneer gaan jullie trouwen?”. Eerlijk gezegd, hebben we geen datum en dat is goed zo. Toch hoor ik steeds vaker achter in mijn hoofd een stemmetje “waarom eigenlijk niet?”. Tja … waarom …

Naast dat ene dingetje van ‘niet getrouwd’ samen een gezin vormen, bestaat ons gezin uit nog meer componenten. Immers zijn we een samengesteld gezin en zijn de twee oudsten biologisch gezien van mijn ex-man. Ik ben dus al eens getrouwd geweest. Ik weet dus ook dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Oh, en dat het helemaal niets uitmaakt aan je liefde voor elkaar of je getrouwd bent of niet. En dan nog iets … … heel gek misschien, maar ook als je getrouwd bent kan het misgaan en dat geeft me een rompslomp.

lucardi-trouwen-love4kidz-2

En dan toch steeds dat stemmetje … … Vriendlief en ik zijn nu vijf jaar bij elkaar. Hebben samen een prachtige zoon en alles loopt op rolletjes. “Ideaal moment om het te bezegelen”, roept het stemmetje in m’n hoofd en “Het is toch officieel met een ring”. Heel lang heb ik dat stemmetje weten te negeren. Alsof het er niet was. Het leek alleen wel steeds harder te gaan roepen: “Ring, ring, ring”.

lucardi-trouwen-love4kidz-6

Zo kwam het dat ik afgelopen 17 juli op een snikhete dag  onder de Eifel Toren stond met vlinders in m’n maag. In een 2e hands trouwjurk – gevonden op het Waterloo plein in Amsterdam – met drie kindjes die als fotograaf en morele steun, in het complot zaten en een vriend die gewoon z’n korte broek en shirt aan had. Het kwik in Parijs sloeg die dag de 40 graden aan veel te heet voor een lange jurk. Dochterlief knipte mijn jurk dan ook tot kniehoogte af, met een schaartje, vol trots.

lucardi-trouwen-love4kidz-11 lucardi-trouwen-love4kidz-8

Ik kreeg het hoge woord er bijna niet uit door een dichtgeknepen keel, maar piepte uiteindelijk m’n speech in horten en stoten naar buiten: “lieve, lieve schat, wil jij deze ring voor me dragen?”

lucardi-trouwen-love4kidz-9

Geen officieel huwelijk voor ons, maar na 5 jaar, 3 kinderen en 2 goed gevulde rugzakken aan emotionele bagage is de vorm waarvoor we kiezen eentje die precies bij ons gezin past. De ring die ik mijn vriend gaf, is de zegelring van zijn vader. Een ring die voor mij voor alles staat waar een vader, man en partner aan moet voldoen: een rots in de branding, vertrouwen, eerlijk, sterk en veilig. Alles wat mijn man is.

lucardi-trouwen-love4kidz-15 lucardi-trouwen-love4kidz-16

Wat zijn antwoord was? “Dat is toevallig, ik heb ook iets voor jou”, waarna ik een prachtige brief en ring kreeg.  Na het zien van de foto’s die de kindjes hebben gemaakt kan ik alleen maar genieten. En het stemmetje in mijn hoofd? Die is stil, tevreden en gelukkig.

lucardi-trouwen-love4kidz-13

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

4 Responses to "Yes, I do … but I do it my way"

 1. Mannen sieraden waar moet je op letten bij de aanschaf? | Love4kidz says:

  […] Speciale sieraden met een herinnering? Lees dan de blog Yes, I do … But I do it my way […]

 2. Wil van egten says:

  Dit is nou echt een lieve leuke spontane liefdesverklaring met een GOUD rantje .en dat komt geen ambtenaar aan te pas .en lekker met je gezinnetje .
  Heel veel mooie momenten samen hoor

 3. Joyce says:

  wauw prachtig! Een mooie manier om jullie liefde te bezegelen!
  Joyce onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn luiertasMy Profile

 4. MIrjam says:

  Wauw, prachtig! Speachless. Ik wens jullie nog meer geluk, liefde, creativiteit en gouden momenten toe met die drie schatten die jullie zijn toevertrouwd! xx

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: