DIY | Opbergideeën voor de kinderkamer

Schattig hoor, al die kinderspulletjes. Maar soms weet je niet meer waar je alle knuffels, boeken, kleren, tekeningen, autootjes en blokken moet laten. Kinderen hebben vaak veel spullen en in de loop der tijd komt er ook nog eens steeds meer bij. Een manier om je huis opgeruimd te houden, is spullen die je niet meer gebruikt wegdoen. Dat is echter vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dan komt het toch aan op voldoende opbergmogelijkheden.

Gelukkig zijn er genoeg methodes om al je rondslingerende spullen netjes op te bergen. Je kunt natuurlijk mooie kastjes, plankjes en opbergboxen in de winkel kopen, maar als je van een beetje knutselen houdt kun je ook zelf hele leuke opbergmogelijkheden creëren. Niet alleen handig, maar ook nog eens decoratief! Wij hebben een paar ideeën voor je op een rijtje gezet:

Herinneringsdoos
Een schelp die jullie herinnert aan een prachtige vakantie, een bijzondere tekening die je kind gemaakt heeft, het armbandje dat je baby bij de geboorte kreeg of het eerste melktandje; sommige spullen zijn zo waardevol, dat je ze wel voor altijd wilt bewaren. Zulke spullen passen perfect in een herinneringsdoos. Het maken van die herinneringsbox kun je zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt; je kunt een doos aanschaffen die op zichzelf al bijzonder is (bijvoorbeeld bij webwinkel Babywalz, maar je kunt ook een hele eenvoudige opbergbox kopen en die zelf versieren. Nog leuker is het als je kind zijn of haar eigen herinneringsdoos versiert. Dit kan met verf, plaatjes of foto’s, glitter: alles wat hij of zij mooi vindt. Door de jaren heen stoppen jullie steeds nieuwe spullen in de herinneringsbox. Als je kind dan het ouderlijk huis verlaat, neemt hij of zij een doos vol herinneringen mee.

diy, kinderkamer, babykamer, opbergidee, zelfmaak

Stoelzak
Heeft je kind een stoel op zijn of haar kamertje staan? Ook die biedt opbergmogelijkheden! Als je een beetje creatief bent met de naaimachine, maak je eenvoudig een opbergzak die je aan de achterkant aan de stoel kunt hangen. Een (Engelse) werkbeschrijving vind je hier. Door een stofje te kiezen dat bij het interieur van de kinderkamer past, is zo’n zak ook nog eens decoratief. Ideaal voor schoolspulletjes!

diy, kinderkamer, babykamer, opbergidee, zelfmaak diy, kinderkamer, babykamer, opbergidee, zelfmaak

Garage voor speelgoedauto’s
We kwamen laatst op deze website dit leuke idee tegen voor het opbergen van kleine speelgoedautootjes: een garage van wc-rollen. Spaar de komende tijd je wc-rollen op, zet ze naast elkaar in een fruitkistje en versier het kistje eventueel nog. Wanneer je het dan aan de muur hangt, kan je kind in ieder wc-rolletje een auto ‘parkeren’. Niet alleen handig, maar ook nog eens een leuke manier om de mooiste auto’s uit te stallen!

diy, kinderkamer, babykamer, opbergidee, zelfmaak

Op zoek naar meer inspirerende ideeën voor de kamer van je kindje? Lees dan ook eens onze andere artikelen over babykamers en kinderkamers

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

One Response to "DIY | Opbergideeën voor de kinderkamer"

  1. Kirsten says:

    Leuk artikel! Vooral de garage voor speelgoedauto’s is een geweldig idee! Als ik bij mijn neefje kom, dan struikel ik altijd over de autootjes. Hij heeft laatst zelfs een bed van Cars gekregen. Dus binnenkort ga ik maar eens samen met hem knutselen! 😉 x

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: