Zomervakantie Activiteiten Kalender | Fiep Westendorp 100 jaar

Eind van het jaar is het honderd jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Dit feit mag niet zonder een feestje voorbij gaan. Vandaar dat vanaf juni tot en met December 2017 een ‘Fiepjaar’ vol activiteiten is. Een jaar waaronder een rondrijdende Fiepbus, tentoonstellingen en theatervoorstellingen.

Het Fiepjaar staat vol activiteiten voor kinderen en volwassenen die genieten van Fiep Westendorp haar illustraties. Illustraties van figuren die we allemaal wel kennen, zoals Floddertje, Jip & Janneke, Pluk van de Petteflat en Pim & Pom.

Welke activiteiten kun je verwachten?

Fiepbus

De Fiepbus is een Engelse dubbeldekker bus die helemaal is gedecoreerd met werk van Fiep. Op de benedenverdieping vind je een doolhof voor de jongsten. Hier spelen ze verschillende spelletjes en komen ze Fiepkarakters tegen. Boven in de bus kunnen kinderen tekenen en spelletjes doen aan de tafels.

De bus doet het hele Fiep jaar verschillende locaties aan. Waar de bus te vinden is, vind je hier.

Tentoonstellingen

Op verschillende plekken in Nederland zal tijdens het Fiep Jaar tentoonstellingen te bewonderen zijn. Zo vind je nooit eerder getoond werk in het Museum Meermanno in Den haag, maar ook Museum Kasteel Groeneveld in Baarn, ‘t Nijehuis in Heino en WG Kunst in Amsterdam laten tentoonstellingen zien. In 80 bibliotheken zijn daarnaast mini exposities te bewonderen. Oh, en vergeet de prachtige muurschildering in Hotel New York in Rotterdam niet.

Theatervoorstellingen

Ga jij ook het Fieperdepiep festival bezoeken dit jaar? Dit festival is een unieke theaterervaring met een interactieve speeltuin in de foyer waarbij drie peuter- en kleutervoorstellingen geprogrammeerd staan. Uiteraard zal ook de Fiepbus haar opwachting maken.

Fiep’s Restaurant

In Amsterdam openen eind 2016 de deuren van Fiep’s restaurant. Het is een tijdelijk restaurant voor kinderen en ouders. Eetbeleving en Fiep Westendorp staan hier centraal. De gerechten zijn in smaak, kleur en vorm gebaseerd op de illustraties van Fiep. Vanuit de keuken werken bekende chef’s met de kinderen aan eigen gerechten die ze in hun eigen gedeelte van het restaurant mogen opeten.

Meer informatie vind je op Fiet Westendorp 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: